Fin serieavslutning kröntes med seger mot Brödernas/Väsby

Enköping krönte sin fina serieavslutning med att på söndagskvällen besegra topplaget Brödernas/Väsby hemma i Bahcohallen med 4-3.

Se hightlights från matchen >>

Må så vara att Brödernas/Väsby, som behövde tre poäng för att utmana om seriesegern, tog ut målvakten i slutminuterna vid ställningen 3-3, där Enköping istället avgjorde med 4-3 i den tomma buren.

Annars hade matchen sannolikt gått till övertid med mera ovisst resultat.

Men, och det ska påpekas, Enköping behövde inte skämmas för sin insats. Ett tidigt ledningsmål av Leo Krantz gav laget precis den start man behövde och när sedan Wilmer Lindblad utökade till 2-0 direkt i början av andra perioden såg det förstås ännu bättre ut.

Efter Brödernas/Väsbys reducering till 2-1 i andra periodens sjätte minut kunde Alexander Starck, senare utsedd till matchens lirare i hemmalaget, utöka till 3-1.

Efter ytterligare en reducering innan den andra perioden är över så kan bortalaget kvittera till 3-3 direkt i öppningen av den tredje perioden.

Med tio minuter kvar blir det jobbigt för hemmalaget då man tvingas spela 3 mot 5 i mer än en och en halv minut, men med stort krigarhjärta reder man ut även den situationen.

Bortalaget hade kommit till Bahcohallen med ett enda mål – ta tre poäng och förhoppningsvis bärga seriesegern.

Med 3,5 minut kvar tar man därför ut målvakten i ett försök med spel 6 mot 5, något som istället resulterar i att Maximilian Popovic kan sätta 4-3-pucken i den tomma buren och hemmalagets seger är ett faktum.

Efter den bedrövliga serieinledningen, där man radade upp förlust efter förlust, har ESK nu en smått imponerande serieavslutning. På de fem senaste matcherna har man tagit 8 poäng trots att man mött Allettanlag i fyra av dem.

Hade man haft samma poängsnitt över alla 18 matcher i serien så hade man firat en Allettanplats idag.

Nu blir det istället spel i vårserien. Av allt att döma får vi se matcher mot Strömsbro, Kalix, Clemensnäs, Vännäs, Örnsköldsvik, Falu, Borlänge, Surahammar och Wings.