ESK fortsatt obesegrade efter seger mot Kalix

Enköping håller liv i sin fina form. På lördagen tog man tredje raka segern i Hockeyettan Norra Vår efter 6-3 borta mot Kalix och nu på söndagen ställs man inför en tidig seriefinal mot Clemensnäs.

Efter sina tre raka segrar är Enköping ännu obesegrade i Hockeyettan Norra Vår.

Lördagens triumf borta mot Kalix slutade med de klassiska hockeysiffrorna 6-3.

Efter att Kalix tagit ledningen i spel en man mindre drygt halvvägs in i den första perioden, så kunde Wilmer Lindblad med sitt mål se till att den första perioden slutade 1-1.

Grunden till segern kom i en sekvens där ESK kunde göra två mål i en sekvens där man spelade fem mot tre i den andra perioden.

Först Robin Nilsson fram till 1-2 och sen 1-3-målet efter fin soloprestation av Tim Almgren, som nu förlängt sin sejour i grönsvart som utlånad från Örebro.

Innan andra perioden är över ska ESK dessutom göra ett fjärde mål och likt Kalix första mål så är det i spel med en man mindre. Viktor Mattsson är det som utnyttjar en situation där en puckförande Kalixspelares klubba går av.

I den tredje perioden ställer Kalix en sista fråga genom att göra 2-4 redan efter 1.14.

Men vad som känns matchavgörande är 5-2-målet från ESK bara dryga två minuter senare, när Edvin Wiklund snyggt hittar mätmaskorna.

Dessutom upprepar sig historien. Kalix reducerar till 3-5 med tre minuter kvar, men Tobias Smids ökar till 6-3 bara 18 sekunder senare och om inte förr så är ESK-segern därmed helt säkrad.

Noterbart är att vi har sex olika målskyttar i matchen och även att laget, som haft förtvivlat svårt att göra mål större delen av grundserien, nu har ett målsnitt på sex gjorda mål per match i den nya serien.

Eftre tre omgångar är ESK fortsatt obesegrade och nu på söndagen ställs man i en tidig seriefinal mot tabelltvåan Clemensnäs i Ursviken strax utanför Skellefteå.

Clemensnäs har hittills förlorat i förlängning mot Kalix och sedan vunnit mot Örnsköldsvik och nu senast på lördagen mot Surahammar.

Kalix – ESK 3-6 (1-1, 0-3, 2-2)

Skott: 30-42 (6-14, 9-20, 12-8)

ESK:s mål: Tim Almgren, Edvin Wiklund, Viktor Mattsson, Wilmer Lindblad, Robin Nilsson och Maximilian Popovic

Publik: 220 personer