Skifte på tränarsidan hos Enköping

Enköping tvingas till ett skifte på tränarsidan sedan Kevin Lidström valt att avbryta kontraktet i förtid. Istället har klubben gjort klart med Jens Eriksson som ny assisterande tränare vid sidan av huvudtränaren Jakob Mylläri.

Egentligen gällde Kevin Lidströms kontrakt som assisterande tränare i Enköping även över den kommande säsongen, men då jobb och familj behöver prioriteras har han i samråd med klubben brutit kontraktet.

— Detta är ett beslut som jag har 100% förståelse för och jag kan bara hoppas att han en dag när tiden finns kommer tillbaka till oss i ESK, menar klubbens sportchef Christian Nordenberg.

ESK har redan en ny assisterande tränare på plats och det är Västeråsaren Jens Eriksson.

39-åringen har en bred erfarenhet som spelare där han spelat med klubbar i såväl Sverige som Norge, Holland, Frankrike, Belgien och England. Sista säsongen gjorde han med Surahammar i Hockeyettan säsongen 2018/19.

Som tränare är han mer oprövad. Dels har har en säsong som spelande assisterande tränare i franska tredjeligan samt två som assisterande i Västerås J18 Elit.

Och det är i just de två säsongerna i Västerås juniorlag som kopplingen till Enköpings huvudtränare Jakob Mylläri hittas. Duon kamperade nämligen ihop de två säsongerna.

— Jens har en bred erfarenhet som spelare och ett driv i sitt ledarskap. Han kommer in med friska ögon och som en ny röst, han kommer att ta ansvaret med den äran och likt oss i ESK brinner har för tävling och utveckling, kommenterar Christian Nordenberg.