ESK hittade ett sätt att förlora mot Vallentuna

Enköping hittade ett sätt att förlora onsdagens träningsmatch hemma mot Vallentuna. För trots ett visst spelövertag så åkte gästerna hem med en 2-1-seger.

Visst, om helhet var det sammanfattningsvis en jämn träningsmatch mellan de två kommande seriekonkurrenterna i Hockeyettans östra serie, Enköping och Vallentuna.

Jämn och till viss del lite smågrinig.

Men medan Enköping hade ett visst övertag i spelet, så gjorde Vallentuna målen.

I alla fall i den första perioden, där hemmalaget styrde och ställde och Vallentuna mest fick jaga puck.

Men som alltid i hockey är det ju målen som räknas och hemmalaget straffas hårt på några individuella misstag, där Vallentuna inte helt rättvist vinner perioden med 2-0.

Andra och tredje perioden är jämnare spelmässigt men ESK har förtvivlat svårt att sätta chanserna man skapar.

Först i den andra periodens slutskede kommer reduceringen sedan Lucas Lagerstedt visat sina fina handleder och snärtat in reduceringen.

Hemmalagets jakt på en kvittering i den tredje perioden blir resultatlös och Vallentuna vinner matchen med sin två mål från den första perioden.

Redan på fredag väntar nästa match för ESK då man beger sig till Järfälla för returmöte.

Några noteringar från matchen:

• Hemmalagets målvakt Viktor Andersson såg till att hålla hemmalaget kvar i matchen i den andra perioden, där han kom upp stort i flera viktiga räddningar. Där kunde det blivit både 3-0 och 4-0, om inte ännu mer.
  • Sebastian Ehrencrona visade upp ett kliniskt rent tekningsspel i matchens slutminut, där ESK trycket på i spel 6 mot 5 och fick flera tekningar i rad i anfallsszonen. Sebastian vann samtliga.
  • Både Daniel Andersson och Maximilian Popovic klev av isen under matchen och gör tyvärr Leo Krantz sällskap på skadelistan.
  • Samuel Lidström spelar numera i Vallentuna och fick nu besegra storebrorsan Adam, som numera kommit hem till ESK.