ESK tappar en back – ersättare redan på plats

När backen Adrian Kotz Öslöf plötsligt valde att avbryta kontraktet för den kommande säsongen så agerade Enköpings SK snabbt. Nästintill direkt kan man presentera en ny back i form av Gustav Kapborg.

Adrian Kotz Öslöf plockades upp från det egna J20-laget inför den här säsongen och inför sin första riktiga seniorsäsong skrevs kontrakt med Enköping.

Ett kontrakt som han nu alltså valt att bryta på eget initiativ.

ESK har dock hittat en ersättare snabbt. Idag, torsdag, ansluter Gustav Kapborg till laget. Den järfällafostrade 23-åringen kommer närmast från derbykonkurrenten Wings.

— Gustav är en stabil och etablerad back på hockeyettannivå. Han kommer in sent men aviserade tidigt till oss att han var revanschsugen och han känner dessutom tränarna sedan tidigare, säger ESK:s sportchef Christian Nordenberg.

Det var i Västerås juniorverksamhet som Gustav hade tränarduon Jakob Mylläri och Jens Eriksson.

I övrigt har Gustav ett förflutet i Växjö Lakers hockeygymnasium, där han spelade i både J18 och J20 på landets högsta nivå.

I Hockeyettan har han hunnit spela 4 säsonger och 114 matcher, alla i Wings utom åtta matcher i Sollentuna.

Sollentuna är laget som ESK också ställs mot i seriepremiären på hemmais på söndag kl 16. Biljetter till den matchen, samt säsongskort, finns att köpa här.