ESK ställs mot nykomlingarna i kvällens seriepremiär

Äntligen kan vi lägga försäsongen till handlingarna och istället rikta blickarna mot eftermiddagens seriepremiär. Enköping inleder Hockeyettan Östra med hemmamatch mot Sollentuna HC, som trots att man är nykomlingar imponerat på försäsongen.

Nykomlingarna Sollentuna har inte bett om ursäkt i de försäsongsmatcher man spelat mot lag från ettan. Fyra av sju matcher har man vunnit och i de tre förlusterna är två mot seriefavroiterna Brödernas/Väsby.

Enköping har sin vana trogen inte alls imponerat på försäsongen  och har idel förluster, om man räknar bort de två segrarna mot lag från hockeytvåan.

En av förlusterna noterar vi mot just Sollentuna, som då kunde åka hem med en 2-1-seger,

Det som utvecklats till Enköpings stora akilleshäl inte bara den här försäsongen, utan sett till de senaste 3-4 säsongerna, är den svaga målproduktionen.

— Vi måste börja ta bättre betalt på våra chanser, har sportchefen Christian Nordenberg konstaterat mer än en gång.

På fem försäsongsmatcher mot lag från ettan har man producerat blott sex mål och ett talande exempel är dubbelmötet mot Vallentuna, där laget på 120 minuters hockey bara presterade ett enda mål.

Samtidigt avslutade ESK försäsongen med en försvarsmässigt riktigt stark insats mot Brödernas/Väsby. Det speglas kanske inte i siffrorna, man förlorade med 2-5, men det var på slutet det rann iväg och sett över de första 50 matchminuterna spelade man tätt och bra i försvaret.


 

ESK:s försäsong:

Enköping – Järfälla 4-1
Tierp – Enköping 1-2
Väsby – Enköping 6-2
Enköping – Sollentuna 1-2
Enköping – Vallentuna 1-2
Vallentuna – Enköping 2-0
Enköping – Väsby 2-5

Sollentunas försäsong:

Wings -Sollentuna 2-0
Sollentuna – Vallentuna 4-2
Enköping – Sollentuna 1-2
Väsby – Sollentuna 3-1
Wings – Sollentuna 2-4
Väsby – Sollentuna 5-1
Vallentuna – Sollentuna 3-4 eft str


ESK Hockey – Sollentuna HC

Bahcohallen Söndag 22/9 kl 16:00

Biljetter >>
Webbsändning >>
Statistik (live) >>

Observera att det enligt förbundets regler gäller förbud att ta med väskor till matchen. Undantag kan ske på grund av medicinska skäl och skötväskor och efter att kontroll av väskan har genomförts. Förbudet innefattar alltså även små handväskor samt tyg- och plastpåsar.