ESK:s nyckel för poäng: ”Vi måste bli hetare på våra chanser”

Det är ingen tvekan vad som måste rättas till för att Enköping ska börja ta poäng i matcherna framöver: börja utnyttja chanserna bättre! Ikväll är det dags för omgång två och ESK reser till Björkängshallen i Huddinge för match.

TV: Se Huddinge-ESK här >>

Söndagens seriepremiär slutade i moll. Nykomlingen Sollentuna reste hem från Bahcohallen med tre poäng i bagaget efter en 4-1-seger.

Enköping, som var det bättre laget i två perioder, föll ihop i inledningen av den tredje perioden och tappade där matchen.

Ett stort problem var att man inte kunde sätta pucken i mål sett till de heta målchanserna man skapade. Så har det sett ut i träningsmatcherna och tyvärr blev det samma i seriepremiären.

Känslan är att om man bara sätter hälften av chanserna så skulle poängen börja trilla in på kontot.

– Vi måste bli hetare på våra chanser. Nu studsar det hejvilt framför mål och till slut äter det upp oss att vi inte får in pucken då, menade ESK-tränaren Jakob Mylläri i en kommentar till Enköpings-Posten efter matchen i söndags.

På onsdagskvällen är det ny match där ESK ställs mot Huddinge på bortais. Ett Huddinge som förlorade sin seriepremiär borta mot Surahammar med 6-4 i en grinig historia där Huddinge ådrog sig hela 75 utvisningsminuter.

Matchen spelas i Björkängshallen i Huddinge  och startar kl 19. Den visas också på Hockeyettan Play >>

Ska du följa Hockeyettan under vintern är det klokt att skaffa en årsprenumeration där alla matcher för alla lag hela ligan ingår. Sådan prenumeration köper du HÄR och om du anger koden ENKOPING24 så har du första månaden gratis samtidigt som du stöder ESK med en del av summan.