Viktors storspel bäddade för första ESK-poängen

Tack vare målvakten Viktor Andersson kunde Enköping ta sin första seriepoäng i den svåra bortamatchen mot Hanviken. Målvaktens svettiga afton tog den mållösa matchen till övertid och först där kunde Hanviken ta segern efter att en ESK-back tappat skäret och ramlat.

Se matchens höjdpunkter >>

Det var långt ifrån en riktig 0-0-match i Tyresö Ishall då både lagen radade upp målchanser och bjöd publiken på flera sevärda sekvenser i en match som utvecklades till en riktig kamp.

Det var egentliga bara målen som saknades.

Men trots att det kryllade av målchanser åt båda håll så fick vi fick vi vänta ända in i övertidsspelet innan hemmalaget Hanviken kunde avgöra och ta segern med kvällens enda mål.

Ett mål som ger lite smolk i bägaren i Enköpings glädje över den vunna poängen. Målet föranleds nämligen av att den utmärkta backen Robin Nilsson tappar skäret och faller i isen, varpå Hanviken i röran som uppstår efter det, till slut får utrymme att spela fram Albin Pedersen mitt i slottet.

1-0 till Hanviken och ett snöpligt avslut på en annars försvarsmässigt så fin insats av ESK.

Annars hade ESK visat upp ett mycket bra försvarsspel under hela matchen och redde bland annat ut fyra boxplay under de tre ordinarie perioderna.

Men så hade man också mycket god hjälp av en storspelande Viktor Andersson i ESK-målet.  Återigen gör han en mycket bra match och sett till att utespelarnas måltorka fortsätter så kan han i princip sätta hela den vunna poängen på sitt eget konto med sina totalt 39 (!) räddningar.

Utan hans spel hade det helt enkelt inte blivit några poäng.

Viktor spelade bra i hela matchen men fick det rejält svettigt i den tredje perioden, där hemmalaget tog över spelet allt mer. ESK blev hårt tillbaka pressade och förlorar skotten i den tredje perioden 14-3 i perioden, totalt 40-20.

Sen går det ju inte att komma ifrån att lagets måltorka fortsätter och alltjämnt gäckar laget. Enligt statistiken avfyrades tjugo skott denna afton och vi vill nog påstå att uppemot en handfull av dem var i lägen där det ”ska” vara mål, eller åtminstone ska vara betydligt närmare att vara mål än det nu blev på dom situationerna.

— Vi har tillräckligt med lägen för att vinna matchen, men målskyttet är inte där. Men det är ett kliv framåt i vår prestation, menade lagkaptenen Adam Lidström till Enköpings-Posten efter matchen.

Förhoppningsvis ger den vunna poängen lite arbetsro i truppen inför nästa match hemma mot Surahammar på fredag kväll. En superviktig match för ESK att vinna om inte tåget till Allettan ska gå redan nu.

Hanvikens SK – ESK  1-0 eft. OT (0-0, 0-0, 0-0, 1-0)

Skott: 40-20 (9-7, 15-6, 14-3, 2-4)

Publik: 167 personer