ESK nollade igen – uppe i över tre timmars måltorka

Måltorkan ligger fortsatt som en blöt filt över Enköpings SK. På fredagskvällen blev man på nollade på nytt i en tung 2-0-förlust mot Surahammar hemma i Bahcohallen och man har nu inte gjort mål på över tre timmars spel.

Se höjdpunkterna från matchen >>

Gör man inte mål så vinner man inga matcher.

Måltorkan hos Enköpings SK är nu uppe tre timmar och 30 sekunder i Hockeyettan Östra. Så länge har man nu spelat utan att lyckas göra mål och följdaktligen har man heller ingen seger ännu.

Säsongens femte förlust av fem möjliga kom i fredagens hemmamatch mot Surahammar. Gästerna vann med 2-0 i en hafsig match där publiken inte bjöds på något vidare skönspel från något av lagen.

Medan Surahammar satte sina chanser, så missade ESK sina. För det var inte så att hemmalaget saknade målchanser – tvärtom är det en gåta hur man kan ha gått mållösa så pass länge som man nu gjort.

Inte ens en överspelad målvakt och öppet mål hjälper. Frilägen missas.

Man har dessutom skaffat sig en ful ovana att släppa in mål i oerhört tunga lägen.

Med knappa tre minuter kvar av andra perioden, då Surahammar ledde med 1-0, fick man ett powerplay och skapade flera hyfsade chanser att kvittera utan att lyckas.

Med 53 sekunder kvar blir Surahammar fulltaligt. Strax därpå, med 32 sekunder kvar, åker istället ESK:s Sebastian Ehrencrona ut två minuter och Surahammar utnyttjar det skoningslöst när man sätter 2-0 blott 9 sekunder före signalen för andra periodvilan.

Naturligtvis ett oerhört tung mål och man lyckades aldrig resa sig från det även om laget gör ett ärligt försök i den avslutande perioden. Men hur ESK inte kan reducera på alla sina chanser i avslutningsperioden är en gåta, vi såg som sagt såväl missat öppet mål och missat friläge, bland annat.

Men blott två mål framåt på 15 spelade perioder är hårda fakta och ett stort underbetyg liksom de fem raka förluster som måltorkan fört med sig.

Redan på lördagen väntar nästa match och det är en mindre smickrande jumbofinal på bortaplan mot Nyköping, som också har fem raka förluster hittills.

Nu måste någon kliva fram och visa vägen.

ESK – Surahammars IF 0-2 (0-1, 0-1, 0-0)

Skott: 29-23  (8-6, 8-11, 13-6)
Publik: 243 personer