Alfred skrämde målspöket och avgjorde i sista sekunden

Med två mål i matchen ordnade Alfred Aalto Enköpings första seger för säsongen i lördagens bortamöte mot Nyköping. Efter full tid var det 1-1 och i övertidsspelets sista sekund satte Alfred segermålet.

— Äntligen, det här var riktigt skönt! menade matchhjälten efteråt, och syftade lika mycket på segern som det faktum att man (han) nu skrämde iväg målspöket.

TV: AVGJORDE I SISTA SEKUNDEN – SE MÅLET HÄR!

 

Det är svårt att sätta fingret på vilket av Alfred Aaltos två  mål som var viktigast för Enköping i segern mot Nyköping.

Hans kvitteringspuck till 1-1 satte punkt för en tre timmar, 36 minuter och 26 sekunders  (!) lång måltorka och därmed skrämde han iväg målspöket.

Samtidigt innebar ju segermålet, inprickat med ett snyggt dragskott i övertidsspelets absolut sista sekund, att laget tog sin första seger för säsongen.

— Äntligen, det här var riktigt skönt! Det hade ju såklart varit ännu skönare med tre poäng men som vi haft det på slutet så känns det här ändå jättebra och ett fall framåt, säger Alfred Aalto,

20-årige Alfred Aalto värvades till ESK inför säsongen efter en framgångsrik säsong med Linden i ettan ifjol där han blev målkungen med 13 fullträffar.

— För min egen del har det varit otroligt frustrerande att inte kunnat göra mer mål på alla chanser jag haft. Vi får hoppas att det lossnar nu för min del.

Nästa match är hemma mot Wings, en klubb som Alfred känner till väl efter att ha spelat där under under en stor del av ungdomsåren, upp till J18.

— Ska bli kul att möta dem, är ju en klubb man spelat med under flera säsonger och känner många där, menar Alfred.

Matchen mot Nyköping var lagets första seger för säsongen men precis som Alfred påpekar så hade en seger under ordinarie tid varit att föredra.

I tabellen är laget alltjämnt kvar på näst sista platsen och avståndet till Allettanplatserna är just nu sex poäng. Men då har ESK också spelat en match mer än övriga lag.

 

Nyköpings SK – ESK Hockey 1-2 efter OT (0-0, 1-1, 0-0, 0-1)

Skott: 34-31  (9-5, 6-12, 18-11, 1-3)
Målskyttar: Alfred Aalto 2
Publik: 306 personer