Dags för säsongens första Upplandsderby

I eftermiddag spelas säsongens första Upplandsderby i Bahcohallen. Ett Enköping hittills utan poäng på hemmaplan tar emot ett Wings HC som hittills är utan poäng på bortaplan.

  TV: Se ESK-Wings här >>

Den uppländska hockeyn har inte blomstrat i säsongsupptakten. Almtuna är jumbo i allsvenskan och de två uppländska lagen i Hockeyettan, Enköping och Wings, går kräftgång i tabellen.

Åtminstone ett av de två ettanlagen kommer att ha ett lite bättre läge senare i eftermiddag. Enköping och Wings drabbar nämligen samman i säsongens första Upplandsderby i Bahco0hallen i eftermiddag.

Men det är som sagt två lag med svajig start på serien. Wings är åtta och Enköping är nia, därtill har ESK hittills ingen poäng på hemmaplan och Wings är fortfarande poänglösa på bortaplan.

Båda lagen kommer dock från tre inspelade poäng på de tre senaste matcherna. För Enköpings del så har målproduktionen varit förbluffande låg och att Alfred Aalto prickade in två mål i segern borta mot Nyköping för en vecka sedan kanske skrämde målspöket för gott?

Wings har gjort tre gånger så många mål som ESK hittills och lutar sig mot sin poängkung Alex Ek, som snittat över en poäng per match hittills.

Den lagdel som fungerat bäst hittills hos Enköping är målvaktspelet, där Viktor Andersson briljerat.

Kanske blir duellen mellan Viktor Andersson och Alex Ek avgörande för kvällens derby?

Fotnot. När vi pratar Upplandsderby så menar vi den indelning som innefattar Upplands Ishockeyförbund. Således är stora delar av norra Stockholm, som tillhör Uppland rent geografiskt men inte hockeymässigt, inte inräknat.

 

ESK – Wings HC Arlanda

Bahcohallen Fredag 11/10 kl 19

Biljetter >>
Webbsändning >>

Biljetterna är billigast vid köp i vår webbshop.