Tung ESK-förlust i derbyt mot Wings

Det ville sig inte för Enköping i derbyt hemma mot Wings på söndagen. Trots att man är det bättre laget så hittar man återigen ett sätt att förlora och efter att ha sett sig besegrade med 3-2 är laget fortsatt helt utan poäng hemma i Bahcohallen.

Tidigare matcher har Enköping haft förtvivlat svårt i offensiven och målen har uteblivit, men samtidigt har man gnuggat hem några poäng tack vare en stark defensiv.

I söndagens Upplandsderby mot Wings hemma i Bahchohallen blev det några svagheter i försvarsspelet som fällde stor avgörande för resultatet samtidigt som anfallsspelet i det stora hela var fartfyllt.

Att gästande Wings trots allt åker hem med en 3-2-seger berodde till stor del på två sekvenser där ESK-försvaret inte var i topp.

Den första var Wings ledningsmål till 2-1 tidigt i den tredje perioden där ESK-försvaret dräller med pucken mitt framför sin målvakt Viktor Andersson varpå Wings ganska enkelt för fritt skottläge mitt i slottet.

En chans som uppstod av ingenting annat än ESK-slarv.

Men det mer matchavgörande målet var det fram till 3-1 med drygt fem minuter kvar. ESK trycker på hårt för ett kvitteringsmål och i en sekvens får man Wingsförsvaret att rensa pucken mot vad som ser ut en icing.

Men Märstalagets skyttekung, Alex Ek, tar åkduellen mot båda ESK-backarna som trots ett försprång förlorar duellen och Ek lyckas därmed häva icingen, varpå 3-1-målet sitter i det anfall som gästerna lyckas bygga upp i sekvensen därefter.

Frånsett misstagen så gör ESK annars en bra match och man är det bättre laget, förlusten till trots. I den första perioden sätter man upp ett högt tempo redan från start och Wingsspelarna har svårt att hänga med i farten.

Man får också en smakstart med ett tidigt ledningsmål redan i andra matchminiuten där Tobias Smids plockar fram hornen i pannan och bara ska trycka in returen för allt vad tygen håller.

Äntligen fick vi se prov på en sådan vilja, säger vi som sett många blöta ESK-avslut på matcherna hittills!

Wings verkar snacka ihop sig i den första periodpausen och kommer ut starkare i den andra perioden där man rättvist kvitterar till 1-1 inför den tredje perioden.

I slutperioden är ESK återigen det bästa laget. Men trots att man vinner skotten med hela 23-9 i slutperioden och skapar massor av heta målchanser (bland annat flera ramträffar!) så blir utdelningen inte mer än reduceringen till 3-2 av Alfred Aaalto med blott 47 sekunder kvar. Hans tredje mål på de två senaste matcherna.

Tyvärr visade det sig vara för lite kvar av matchen för ESK att skapa en kvittering och matchen slutar med 3-2-seger till Wings.

ESK är därmed fortfarande helt utan poäng på hemmais på fyra försök.

ESK Hockey – Wings HC  2-3 (1-0, 0-1, 1-2)

Skott: 47-30 (15-9, 9-12, 23-9)
ESK:s mål: Tobias Smids och Alfred Aalto
Publik: 225 personer