ESK:s första trepoängare efter stark vändning i Vallentuna

Efter en mycket stark vändning kan Enköping ta sin första trepoängare för säsongen i bortamötet mot Vallentuna. Underläge 2-0 i början av tredje perioden vänder man till seger 3-2 efter två mål av Alfred Aalto.

Se höjdpunkterna från matchen >>

Om det var den stora vändningen för hela säsongen efter Enköpings resultatmässigt tröga inledning låter vi vara osagt.

Men på onsdagen stod laget i alla fall för en otroligt stark vändning i den svåra bortamatchen mot Vallentuna.

Efter att ha släppt in 2-0 tidigt i den tredje perioden trodde nog många att uppförsbacken var för stor.

Men det kom en vändning som hette duga! Först kunde Alfred Aalto först reducera till 2-1, sen kunde Edvin Wiklund med sitt första mål för säsongen kvittera till 2-2 och med ett lite tursamt mål kunde Alfred Aalto med sitt andra mål för kvällen ge laget ledningen med 3-2.

Alfreds matchvinnande skott ser ut att gå utanför, men styrs på en försvarares klubba och tar en båge över målvakten och in i mål.

Ett viktigt mål för segern i matchen, men kanske ännu viktigare i ett större perspektiv. Tränare Jakob Mylläri uttryckte i en intervju innan matchen att han såg fram den dagen måltorkan släpper och att laget också skulle få lite medstuds och några enklare mål.

Sen om resultatet var rättvist just i den här matchen låter vi vara osagt. Sett över hela matchen kom ESK inte riktigt upp i samma fina spel som senast hemma mot Wings och i två perioder var man fortsatt blöta i målproduktionen.

Chanser fanns, bland annat missade man ett rent friläge och en annan situation kunde man inte utnyttja ett läge tre mot en.

Och återigen fanns nog lagets största hjälpte längst där bak i form av målvakten Viktor Andersson. Ännu en gång storspelar han och svarar för en rad vassa räddningar där han till slut noteras för hela 42 räddade skott!

Skottstatistiken skvallrar lite om hur matchbilden såg ut. Hemmalagets lossade 44 skott mot ESK:s 18 dito.

Men i slutändan är det ju målen som räknas, det har laget fått mot sig flera gånger under säsongen men nu fick man det äntligen med sig. Och just de dryga 10 minuter i mitten av tredje perioden då man producerade sina tre mål framåt så var man det bättre laget på isen.

Onsdagskvällens seger var tung inte bara för att trenden bröts. Vallentuna är laget på sista Allettanplatsen och som alla i tabellens nedre halva jagar. Och med tre färska poäng in på kontot är ESK nu faktiskt bara sex poäng bakom.

Och var det här kanske kvällen där man dödade målspöket och bröt förbannelsen?

Vallentuna – ESK 2-3 (0-0, 1-0, 1-3)

Skott: 44-18 (17-6, 10-5, 17-7)
Mål: Alfred Aalto 2, Edvin Wiklund
Publik: 226 personer