Snöplig förlust borta mot Forshaga

Bois dominerade stora delar av kvällens match mot Forshaga, men vad hjälpte det när det var Forshaga som stod för målen? 4-2 (1-1,2-0,1-1) skrevs slutsiffrorna till, och det var ett effektivt Forshaga mot ett ineffektivt Bois som var en stor del av förklaringen till det.

Sju juniorer fick chansen i Bois uppställning, då man valde att ställa över de tre etablerade spetsarna Tobias Sandberg, Anton Blomberg och Jesper Lindén. Så här mönstrade Bois laget:

63 Anton Persson – 49 Alex Fält – 88 Carl Johan Gustavsson

Bois inledde matchen riktigt starkt och satte hög press på Forshaga som hade fullt sjå att freda sig. Bois snurrade stundtals friskt i Forshagas zon, och när fem minuter in i matchen fick spela powerplay så tog man en minst sagt logisk ledning. Joel Benjaminsson skymde förträffligt, och Wiggo Weinös skott satt därtill klockrent i första krysset när han sköt vid höger tekningspunkt ungefär. Wiggo Weinö gjorde för övrigt en riktigt stark match. Bois fortsatte mala ner Forshaga i egen zon och skapa chanser fram till att man drar på sig två raka utvisningar mitt i perioden, då Forshaga äntligen fick prova på att spela anfallsspel. På det andra försöket så kom också kvitteringen, när Hugo Ek Koskela direktskjuter in pucken från svag vinkel till höger. Efter det jämnar spelet ut sig och Forshaga var inne i matchen på ett helt annat sätt.

Även den andra perioden inleder Bois starkt, Efter halva perioden så hade man inte behövt spola isen ens i Bois försvarszon. Men även om Bois hade många och långa anfall, så hamnade man lite för ofta på utsidan, Eric Forsberg i Forshagakassen fick en lite för bekväm resa när han skulle rädda puckarna. Och så blir det som det ofta blir när ett lag trycker på. En första spelvändning av Forshaga och Linus Johnsson får en delikat passning av Jacob Rhodin och det var 2-1 till Forshaga. Bois fortsatte trycka på, och Forshagaspelarna får långa byten, men så åker en av dem och byter, och det ger inkommande Lukas Enkvist friläge när Hugo Ek Koskela hittar honom och Lukas gör inget misstag ren med Karlstam. Då var det fyra minuter kvar av period 2 och efter det så lyfte Forshaga upp spelet igen.

Även den tredje perioden var det mest Bois, och man skulle också få utdelning till sist. Det var Emil Smedberg som såg till att vara på plats framför Forsberg och då fick han också läge att slå in en retur. Då var det fortfarande 13 minuter kvar att spela, men Bois missade en två mot etta, man missade ett halvt friläge och ja man missade allt tyvärr. Istället kunde Forshaga spika slutresultatet 4-2 i öppen kasse genom Lukas Smith.

Trots förlusten så gör Bois ändå en klart godkänd insats, utöver den där lilla man ack så viktiga detaljen att göra mål. Man behöver bli lite rakare i sitt spel, man behöver vara framför mål varje gång ett skott kommer, annars så ska det mycket till för att trissan ska ramla in. Det får vi hoppas att man slipar på till nästa fredag, då Bois möter allsvenska Vimmerby på bortaplan.