Inför matchpremiären mot Grästorp!

I drygt en vecka nu så har Bois tränat på is och såväl spelare som vi supportrar börjar väl längta efter att få se laget spela match för första gången säsongen 24/25. Och imorgon smäller det! Och det blir derby direkt, då Bois åker till Grästorp för att ta sig an Andreas Appelgrens mannar. Ett Grästorp som redan har en match i benen, då man vann mot topptippade Forshaga med 5-4 på bortaplan. Det lär med andra ord inte bli någon enkel match för Bois assisterande tränare Linus Engqvist och hans grabbar. Här ger Linus sin syn på matchen och han presenterar dessutom den första startuppställningen för säsongen. 

Linus Engqvist: Hur har det sett ut på träningarna?

– Det har sett bra ut, det tycker vi båda två (Ronny Helander, tränare den andre). Vi har bara sex ispass men vi tycker det ser bra ut. Vi har nött mycket försvarsspel och tryckt på att hitta sina roller och hur vi tänker att vi vill spela försvarsspelet. Så det är det vi kommer fokusera på under morgondagens match.

Hur vill ni då spela försvarsspel?

– Vi vill ha ett aggressivt försvarsspel, att så fort motståndarna vinner puck så vill vi sätta dem under press över hela isen, och även om de kommer in i vår zon så vill att vi verkligen vågar sätta en hård och hög press så de inte ska kunna komma till sina lägen som de vill ha. Vi vill vara det styrande laget så vi tvingar dem ta beslut de inte vill göra. Det är så vi tänker nu i början.

Det har väl ett samband med att de flesta målen görs tidigt efter att man kommit in i anfallszonen, att det är då ni behöver sätta press på dem!

– Ja jag kan inte exakta statistiken, men jag vet ju själv när man kom i flygande anfall och motståndarna inte hunnit organisera upp sig att då blir man sårbara. Sedan hoppas vi att det betyder att vi blir aggressiva över hela isen. Man börjar med försvarsspelet tidigt, och kan vi då minimera tiden i egen zon och utnyttja pucktapp eller felpass, då har vi kvar aggressiviteten när vi själva kommer till anfall och får då naturligt även ett attackspel i anfallsspelet sedan. Sedan orkar man inte hela tiden, men det är ändå målet. Sedan kommer vi gå bort oss ibland, så är det, men då har vi ändå farten uppe och kan hjälpa varandra, har vi fart så finns utrymme för misstag. Det är det vi nött på och det har sett bra ut, men det ska bli intressant att se hur det ser ut i matchspel imorgon.

Hur ser skadeläget ut?

– Det är Linus Lööf som saknas, han har brutit fingret och blir borta ett tag. Han tar bort gipset nästa vecka och behöver ett tag till på sig efter det för att få upp rörligheten, men sedan ska han vara klar för spel med.

Hur formerar ni laget imorgon?

– Imorgon åker vi med 13 forwards och 7 backar.

Tobias Sandberg i mål.

Backpar:

Anton Blomberg – Viktor Nilsson Westlund

Tobias Aronsson – Felix Bergkvist

Marwin Wedemo – Manne Håkansson

Cruus sjundeback.

Kedjor:

Jesper Lindén – Max Wennlund – Emil Smedberg

Adam Karlsson – André Astley-Rydberg – Wiggo Weinö

Carl-Johan Gustavsson – Lukas Larsson – Kevin Engvall

Joel Benjaminsson – Alex Fält – Anton Persson

Axelsson blir 13:e.

– Detta testar vi imorgon, vi kommer prova nya formationer framöver och alla kommer få chansen att visa upp sig.

Vad förväntar ni er av matchen imorgon?

– Vi vill givetvis se att försvarsspelet satt sig och att det faller in naturligt. Men jag hoppas också på en frejdig match för att säsongen drar igång. Men att tankarna på hur vi vill spela sitter och att vi får något att jobba med. Men det handlar också om att hitta någon rivalitet med Grästorp nu när Skövde inte finns mer, så hoppas på en frejdig match med mycket fart och fläkt.

Du har pratat tidigare om att du vill se lite mer attityd än vad du fick se förra säsongen, hoppas du få se det redan imorgon?

– Absolut! Det är en konkurrens i laget med många skickliga spelare som slåss om platserna, så det handlar om att visa att man vill vara med, men också att man hittar sin roll, att tuffa till sig. Många har mycket att tänka på givetvis, men vi vill se att de som ska vara tuffa axlar den rollen redan imorgon.

Hur tror du det kommer se ut?

– Jag har inte sett Grästorp, men de kanske inte förväntar sig att vara spelförande. Även om de slog Forshaga i sin första träningsmatch, så det finns mycket talang i deras lag med, så vi måste vara ödmjuka. Men jag tror de kanske spelar lite på våra misstag, men hoppas på full gas.

Vem ska vi ha ett extra öga på i matchen?

– Imorgon tycker jag faktiskt att ni ska titta extra på Anton Persson, han har sett ruggigt het ut både på träningar och under intermatchen. Det är en egen produkt som verkligen visat att han är en talang och han kommer vara med och konkurrera under hela säsongen.

Vill du se matchen, men har inte möjlighet att se den på plats? Då sänds den på följande länk: https://t.co/LeJJpRs6Xk

 

Av Krister Holm