Seger i Västervik

Hammers tar en riktigt skarp skalp när man på bortais besegrar Västervik med 3-2 och tar med sig 3 pinnar hem till Halmstad.

Matchen börjar på bästa sätt för Hammers när Hannes Lindström gör 0-1 redan efter 4:34 i pp men sedan bjuder man in Västervik genom att dra på sig allt för många utvisningar och Västervik ta vara på detta och både kvitterar till 1-1 efter 8:26 och sedan ta ledningen med 2-1 efter 11:21.

Sedan följer en stund i slutet av första och början av andra perioden med ställningskrig innan Alexander Klarin servera Marcus Borgh en fin puck som Borgh trycker in och det är kvitterat efter 10:54 i andra perioden.

PÅ nytt en period i resten av andra och början av tredje perioden med jämt spel ända tills 14:42 in i tredje när Alexander Klarin själv sätter det avgörande målet till 2-3 efter pass av William Berg.

Efter detta trycker Västervik på och med 1 minut kvar tar man ut målvakten men Hammers lyckas hålla undan.

Riktigt starkt jobbat av killarna. Nu blir den långa resan hem lite lättare.

Så här säger Jensa efter matchen:

En härlig vinst mot ett bra Västervik, inte många lag som plockar 3 poäng här.
Vi börjar matchen riktigt bra, går ner och lite efter deras 2 mål i pp. Men pratar ihop oss om att fortsätta ha tålamod, och det ger resultat på en spelvändning och vi har 2-2 med oss in i sista.
Tredje perioden är vår bästa där vi gör det vi sagt och efter vårt ledningsmål spelar stabilt.
Lite för mycket utvisningar i andra perioden, vi hade det jobbigt i boxplay framförallt första perioden men killarna sliter hårt och offrar sig och vi löser boxen i andra och tredje.