Seger mot Mariestad!

HC Dalen vann gårdagens hemmamatch mot Mariestad BOIS med 5-3 efter bland annat 3 mål av Hugo Rostedt.

HC Dalen vann gårdagens möte mot Mariestad Bois med 5-3 efter en tuff första period i Dalens ögon. Mariestad kom ut starkt och tryckte ner Dalen stundtals. Dalen blev bättre och kom in i matchen ju längre perioden gick och man fick fast Mariestad i anfall zon vissa stunder. Men Mariestad gick till paus vila med ledning 0-1 efter att Anton Blomberg gjort mål efter 2 minuter spelade.

Period två var mycket bättre från Dalens sida och man kunde göra 1-1 genom backen Simon Lindblom. Med 23 sekunder kvar av perioden kunde kapten Hugo Rostedt ta pucken över hela isen och sen trycka till ett handledsskott. 2-1 till Dalen efter två perioder spelade. Perioder tre blev en händelserik period med mycket mål. Fem minuter in i perioden kunde Hugo Rostedt återigen trycka dit pucken och det stod nu 3-1 på tavlan med 15 minuter kvar av matchen. kort därefter åker Dalen på en utvisning och Mariestad utnyttjar powerplayet på bästa sätt och Anton Blomberg gör sitt andra mål för kvällen. Fem minuter senare kunde Erik Thorwalls ta vara på sin egna retur och trycka in 4-2 målet. Carl-Johan Gustavsson reducerar för Mariestad med 1.30 kvar av matchen men Hugo Rostedt kunde göra 5-3 och där med han tredje mål för kvällen när han sköt pucken från egen zon in i öppet mål.

3 poäng till Dalen och en extra stjärna till inlånade målvakten Olof Glifford som stod upp bra och räddade 25 skott.