Sylvass derbyseger

Brödernas/Väsby visade upp en otrolig effektivitet i derbyt borta mot Wings. Det blev mål från alla möjliga vinklar och målfesten från premiären repriserades. Målkalas och gott om glädje präglade derbykvällen och segern stannade till slut vid hela 9-1.

En otrolig start på säsongen resultatmässigt. Tycker ändå att vi inte riktigt var där spelmässigt idag, även om delar av spelet var bra. Nu gäller det att tagga till för nästa derby på lördag mot Sollentuna, avslutar tränare André Smulter.

Men trots målkalaset så ska vi väl vara ärliga och säga att matchen rent spelmässigt inte såg ut som slutresultatet visade. Hemmalaget bjöd nämligen stundtals på ganska bra motstånd i matchen men det var bara det att de saknade tillräckligt med bett i avslutningarna samtidigt som målvakt Isak Johansson spelade utomordentligt bra under hela matchen.

Hemmalaget Wings bjöd upp bra direkt under inledningen av matchen. De såg riktigt tända ut och matchen var jämn men med övervikt för hemmalaget i antalet chanser. Isak Johansson, tillbaka på den rink där hans karriär en gång startade, spelade riktigt säkert och var anledningen till att inte Wings fick med sig en ledningspuck i matchen.

Under andra halvan av den första perioden kom gästerna bättre in i spelet och det mycket tack vare två snabba mål mot mitten av perioden. Under åttio sekunder gick matchen från mållös till en 2-0 ledning för Brödernas/Väsby efter två lika delikata avslutningar.

Först var det centervikarierande backen, Elias Ewertzh som låg bakom ledningspucken efter att han klivit upp och brutit ett tänkt uppspel från en hemmaback. Sedan spelade han pucken vidare till Erik Aterius som läckert snitsade fram pucken till Tim Friberg som distinkt sprätte in pucken vid det bortre hörnet.

Utökningen kom efter en blixtrande spelvändning. Det när Carl Wassenius kyligt väntade in Henrik Rommel och sedan när sistnämnde var i perfekt läge, spelade ifrån sig pucken. Henrik med sin höga fart, åkte sedan igenom Wingsförsvaret innan han väntade ut målvakten och satte pucken med en isare mellan benen.

Matchen fortsatte att vara väldigt öppen även under mittakten där hemmalaget även där, inledde bäst. Men utdelning fick de aldrig på sina lägen utan istället visade Brödernas/Väsby upp en otrolig träffsäkerhet i avslutningarna.

Laget gjorde två mål på åttio sekunder under den första perioden och i den andra gjorde man tre inom loppet av åttioåtta. Erik Aterius slog in 3-0 efter en utomordentligt fin passning av Tim Friberg där han vände om, vred runt och sedan skickade pucken mot den bortre stolpen där Aterius mötte upp.

4-0 slog Henrik Rommel in efter att Brödernas/Väsby återigen brutit ett uppspel från Wings. Nisse Sarén Strandberg hittade därefter fram till Rommel som från slottet prickade rätt.

Klacken från Väsby hann knappt jubla klart innan även det femte målet hängdes in. Det efter att Erik Aterius bjöd tillbaka på 3-0 målet och nu agerade framspelare till Tim Friberg som knäppte in pucken.

Brödernas/Väsby visade verkligen upp en imponerande effektivitet i sina avslutningar för trots att matchen egentligen var rätt jämn spelmässigt så gjorde gästerna mål där hemmalaget gick bet.

Men det var inte slut där. Henrik Rommel säkrade ett hattrick när han var först på en retur och sköt in 6-0 vid sidan om målvakten.

Carl Wassenius som agerat framspelare vid tre tidigare mål i matchen, fick sätta sjuan efter att han sugit upp sin egen retur och vispat in pucken.

Hemmalaget fick till ett tröstmål när Brödernas/Väsby slarvat kring offensiva blå i sitt eget numerära överläge. Men i samma överläge ordnade laget även till en 8-1 ledning efter att Calle Åsell resolut tryckt in pucken i målvaktens vänstra kryss.

Det var ställningen efter två perioder varför matchen av naturliga skäl blev väldigt avslagen i den sista perioden.

Det blev en period med ganska många utvisningar och där gästerna var de enda som tog tillvara på sitt. Det när Gustav Berglund otroligt vackert skickade på ett stenhårt skott som borrade sig in i målvaktens bortre kryss.

Sammanfattningsvis så går det verkligen inte att klaga på den effektivitet som Brödernas/Väsby ikväll visade prov på. Egentligen var den sanslös hög och det är inte ofta som man kan omsätta så många lägen som laget gjorde ikväll när målstjärnorna verkligen stod rätt.

Gör man tre mål, ett hattrick, så är det svårt att inte ge annat än tre grisar till Henrik Rommel. Han var verkligen på hugget ikväll och visade upp en otrolig målhunger.

Två grisar ges till ett annat rivjärn i form av Tim Friberg. Han hade en väldigt fin kväll och var inblandad i fyra mål varav två med honom själv som avslutare.

Sista grisen tilldelas arbetsmyran Erik Aterius som fick kröna sitt vanliga hårda arbete med att ligga bakom tre mål. Och inte vilka som helst utan lagets första, tredje och femte och sedan var ju segern i hamn.

Ett extra omnämnande vill jag sedan skänka till Isak Johansson som spelade otroligt bra matchen igenom och utan hans målvaktsspel hade matchen faktiskt kunnat blivit ganska så jämn.