Programenlig premiärseger

När HockeyEttan startade på lördagseftermiddagen för Hudik Hockeys del blev det en programenlig seger när gästande Vännäs slogs tillbaka med 6–2 (1–1, 2–1, 3–0).

En till synes klar premiärseger, men det var först i tredje perioden som hemmalaget kunde gå ifrån och säkra de tre poängen. Vännäs stretade emot på ett bra sätt och faktum är att gästerna var i ledningen ett tag i den andra perioden.

Det var en liten trevande inledning från Hudiks sida och Vännäs hann bränna två bra lägen – det första signerat förre HHC-spelaren Anton Hammargård – innan Jesper Wiberg kunde spräcka nollan och ge hemmalaget ledningen, detta efter 12.56.

Det var offensivt slarv som bäddade för Vännäs två första chanser och när HHC för tredje gången tappade puck på offensiva blå kunde Filip Hälldahl utnyttja tredje kontringsläget och göra 1–1.

I början av andra perioden blev HHC lite väl offensivt under ett numerärt underläge när man gick till anfall med tre man. Nytt pucktapp innebar en ny kontring från Vännäs sida och Filip Lindèn kunde slå in 1–2.

Sedan exploderade HHC och 1–2 blev till 3–2 inom loppet av 22 sekunder. Christoffer Jansson satte 2–2 och Marcus Linderborg 3–2, vilket var ställningen efter två perioder.

I tredje perioden kom två snabba HHC-mål igen (33 sekunder mellan målen nu) och matchen var i praktiken avgjord. Båda målen inprickade av backar, först 4–2 av William Eckmyhl och sedan 5–2 av Lucas Thorstensson.

Innan det hela var över hann lagkaptenen Adam Byström Johansson med att göra 6–2 också, detta efter ”matchens passning” från Hannes Lindström.

Väntat var att Hudik Hockey tog tre premiären, lite oväntat var det dock att Vännäs stod upp så bra och bjöd på motstånd in i det längsta.

Ny hemmamatch för HHC på söndag 16:00 då man gästas av Clemensnäs, ett Clemensnäs som förlorade sin premiärmatch (0–3) borta mot Strömsbro.

Skribent: Christer Stridh