Övertidsförlust borta mot Sundsvall

Efter två inledande hemmasegrar blev det en övertidsförlust i seriens första bortamatch mot Sundsvall. Matchen vann hemmalaget med 3-2 (1-0, 0-1, 1-1, 1-0).

Hudik Hockey fick en tuff start när man redan efter 1.36 åkte på matchens första utvisning och därefter ytterligare en utvisning efter 3.06. Även om man med hjälp av ett bra boxplay och målvaktsspel redde ut det så gav det Sundsvall ett momentum i inledningen av matchen och hemmalaget hade ett par bra chanser direkt.

Spelet jämnade sedan ut sig men det var Sundsvall som skulle hitta in med matchens första mål 16.01 in i första perioden. Totalt sett var det ett hetare Sundsvall med fler chanser än Hudik.

Den andra perioden bjöd på ett böljande spel, där William Eckmyhl kunde skjuta in kvitteringspucken efter att Umegård drivit in med pucken fint och hittat över till Eckmyhl som siktade in sig och avslutade perfekt.

Annars var det ett Hudik som släppte till många lägen där Isak Johansson fick stå för fina räddningar gång på gång.

Den tredje perioden inleddes i powerplay och det kunde Hudik utnyttja efter att Jesper Wiberg, som nätat alla matcher, efter fin framspelning via Eckmyhl och Jansson kunde sätta dit pucken.

Men med 3.23 kvar åker Carl Westberg på en utvisning och trots att Hudik kämpade och slet väl i boxplay kunde Sundsvall tillslut kvittera med 1.34 kvar av perioden.

Förlängning och tre mot tre fick avgöra matchen och där var det gamle HHC-backen Nils Nordh som avgjorde och sköt de två poängen till Sundsvall.

Det var ett Hudik som kom till spel med fem ordinarie backar, med Lander och Lindström borta, och som även rullade på fem backar matchen igenom (Melker Strandman från J20 fanns även med i truppen). Dessutom fick tränare Algeman en puck på sig i båset  under den andra perioden och fick lämna båset för en stund innan han kom tillbaka med bandage runt huvudet.

I övrigt mycket glädjande att se och höra så mycket Hudiksupportrar på plats i Sundsvall.

Nu väntar lite matchledigt för Hudik som nästa gång tar emot Strömsbro hemma i Holmen Center fredag 13/10 kl 19.00.

Vi hoppas laget med hemmapublikens stöd hoppar tillbaka på vinnarspåret då.

Skribent: Mathias Berglund