Andra perioden avgjorde matchen

Hudik Hockey petade i både en och två växlar i andra perioden och skapade sig en stabil ledning inför sista perioden som man kunde spela av.

Första perioden startar jämnt mellan båda lagen. Hudiksvall har längre spel i offensiv zon än Kalix men man skapar inga superlägen.
Med cirka fyra minuter kvar på tavlan så kommer dagens första utvsning, den drabbar Kalix och ett av hockeyettans coolaste namn Conner Jean då han hakade omkull Lucas Torstensson. Hudik Hockey får inte alls till något ordnat spel i detta powerplay och skapar knappt någonting.

Med cirka 40 sekunder kvar av perioden blir det tekning i Hudiks zon. Kalix vinner tekningen och Oscar Kohlström skickar in pucken mot kassen som på något flipperliknande sätt styrs in via en Kalixspelare och vi har 1-0 på tavlan.

Andra perioden
03:36 in i andra perioden får Hudik Hockey chansen i powerplay igen då Kalix skickar upp den på läktaren i egen zon och drabbas av en puck out.
Om man inte skapade någonting i sitt första powerplay så var det annat i detta, det tog 10 sekunder av detta powerplay innan Christoffer Jansson fick pucken på vänsterkanten och med ett dragskott kvitterade till 1-1.

Det går fort i hockey. Mindre än 90 sekunder efter Hudiks 1-1 mål så var det dags för dagens vikarierande forward Filip Lander att göra 2-1 till Hudik Hockey med ett riktigt backmål. Lander skrinnade upp mot blå linjen med klubban i högsta hugg redo för att skjuta ett direktskott och när han fick pucken så fick han till en riktig smällkaramell från blå linjen.
Som sagt det går fort hockey. 30 sekunder efter Hudiks 2-1 mål så var det återigen dags för Hudik Hockey att spela powerplay och precis som i powerplayet innan så var det inga krusiduller, William Eckmyhl bombade in 3-1 med ett direktskott från blå linjen. Powerplay behöver inte vara svårare än så.

Halvvägs in i perioden var det dags för Hudik Hockey att spela boxplay då det denna gång var Philip Erikséns tur att besöka snickerboa.
Det var dock inget boxplay som varade särskilt länge för när Hudik Hockey vann pucken så tog Axel Levander med sig den in i offensiv zon och myste med den i några sekunder innan han försökte bryta in mot mål mellan två Kalixspelare men Conner Jean i Kalix satte stopp för Levander med en knätackling och han återigen fick besöka utvisningsbåset.

Under 4 mot 4 spelet så drar Kalix på sig en utvisning till och Hudik har 5 mot 3 läge när Eriksén kommer in. Under 5 mot 3 så drar Kalix återigen på sig en utvisning och där skapar Hudik ett riktigt fint läge då Christoffer Jansson får öppet mål men Anton Hjalmarsson i Kalixmålet hinner göra en otroligt fin räddning.
Det dröjde dock inte många sekunder innan Jansson skulle få sin revansch då han i princip från samma yta som tidigare hänger in 4-1 efter ett fint pass från William Eckmyhl

Med drygt två minuter kvar av andra perioden så var det Kalix tur att få powerplay för en puck out. Materialaren Christer Jonsson var nog nöjd att det var bortaplan så han slapp ta puckrundan efter matchen.
Det skulle ett bli mål i detta 5 mot 4 spel och det var bortalaget Hudik Hockey som stod för ett boxplaymål, den vikarierande forwarden Filip Lander fick pucken i ett 2 mot 2 läge och gled in i offensiv zon och sköt sitt andra mål i matchen.

Om det inte hände så mycket i period 1 så kan man lugnt säga att period 2 var helt annorlunda, det kändes som det hände något nästan hela tiden.

Tredje perioden
När tredje perioden startade kunde man konstatera att Henrik Olsén inte fanns med i bortabåset längre.
Med ytterligare en forward borta och en 5-1 ledning på tavlan så spelades tredje perioden mest bara av.
Tretton minuter in i tredje perioden så var det powerplaydags för Hudik Hockey igen, ett powerplay som inte resulterade i någonting alls och Kalix klarade av det numerära underläget.
Hudik Hockey skulle få en sista chans att bättra på procenten i powerplay då Filip Lindbäck i Kalix utvisades. Denna gång så var det dags för Christoffer Jansson att fullborda sitt hattrick och det blev 1-6 på tavlan.

Imorgon är det dags för sista matchen i grundserien då bussen rullar vidare mot Kiruna och med tanke på dom andra resultaten idag så befinner sig Hudik Hockey i serieledning och Christoffer Jansson i poängligaledning med en poäng före tvåan.

Skribent: André Norman-Enström

Foto: Håkan Johansson