Olsén matchvinnare i förlängningen

Hemmapremiären i Allettan Norra slutade med seger efter förlängning för Hudik Hockey. Matchvinnare i toppmötet mot Hanviken blev Henrik Olsén som gjorde segermålet 1.52 in i sudden death. 2–1 (0–0, 0–1, 1–0, 1–0) skrevs siffrorna till i sista matchen för året i Holmen Center.

Det handlade om seriesegrarna i norra grundserien mot seriesegrarna i östra serien, och de 822 åskådarna bjöds en tät och tuff kamp mellan två förväntade topplag, en kamp där gästande Hanviken var på väg att sno åt sig alla tre poängen, detta tack vare en stark defensiv med en storspelande Carl Lidö längst bak.

Hudik skapade de farligaste lägena under den första perioden men Lidö höll tätt och publiken fick vänta till den andra perioden innan första målet kom, och när det kom var det gästerna som gjorde det. Målskytt var Isak Dahlin som överlistade Isak Johansson i hemmamålet.

Precis som under den första perioden skapade HHC ett flertal heta målchanser, men Carl Lidö storspelade och 0–1 stod sig perioden ut.

Hudik gick på kvitteringsjakt, en jakt som såg ut att bli resultatlös. Men så åkte Hanviken på en väldigt billig utvisning efter 16.58 och hemmalaget satsade allt på ett kort och plockade ut Isak Johansson. I spel sex mot fyra kunde till slut Christoffer Jansson klappa in kvitteringen och säkra åtminstone en poäng.

Men en poäng skulle bli två, detta sedan Henrik Olsén avgjort i förlängningen. Olsén som inte gjorde ett enda mål under grundserien gjorde säsongens första i torsdags borta mot Lindlöven, och det andra gav Hudik Hockey extrapoängen.

Fem poäng på de två inledande matcherna är en perfekt start för HHC som med all säkerhet kommer att tillhöra toppen. Det kommer nog även Hanviken att göra. Laget vann lite överraskande östra grundserien och man visade i Holmen Center att man även kommer att vara svårslaget i Allettan.

Skribent: Christer Stridh

Bli medlem i Hudik Hockey du med – Du stöttar föreningen och får fina förmåner.

Nästa match spelas hemma mot Sundsvall torsdag 4 januari 2024 kl 19.00 – Köp biljetter här

Vi önskar er ett Gott nytt år!

Matchvärden SportBoken UF delade ut pris till matchens lirare. Carl Lidö i Hanviken och Lucas Torstensson i Hudik Hockey. Foto: Flywood Studio