Bjurström matchvinnare för Hudik Hockey

Alexander Bjurström + power play = segerecept.

Ja, det var ganska enkelt att hitta matchvinnaren när Hudik Hockey besegrade Sundsvall i en jämn och tät torsdagsfight i Holmen Center. Det blev 5–3 (2–2, 0–1, 3–0) sedan Alexander Bjurström gjort tre hemmamål – samtliga i power play.

Det blev en lång och utdragen hockeykväll när Hudik Hockey tog tredje raka segern i Allettan, detta eftersom Sundsvall satt fast på E4:an på väg till Hudiksvall, och matchen kom inte i gång förrän kvart över åtta.

Senast lagen möttes vann HHC med hela 8–0, och den här aftonen började också bra då Adam Byström Johansson gjorde 1–0 redan efter 40 sekunder. Frågan är vart den här matchen tagit vägen om Karl Umegård gjort 2–0 dryga minuten senare, men Christof von Burgh hängde med i Umegårds dragning och han räddade även Filip Landers returförsök.

Nu kunde Sundsvall jobba sig in i matchen och Joel Nyman slog in kvitteringen efter 11.10, och det blev också 1–2 genom David Åhlin i spel i numerärt överläge.

Men innan perioden var över fick även hemmalaget spela med en man mer på isen och då kvitterade Alexander Bjurström med ett skott som via en Sundsvallsförsvarare ställde von Burgh i målet.

Andra perioden blev ett långt ställningskrig med några halvchanser för båda lagen innan Sundsvall tog ledningen på nytt. Förre HHC-spelaren Johan Lindholm slängde in pucken mot Oskar Spinnars Nordin i hemmamålet och där fanns Samuel Eklund och på något sätt fick han in pucken i mål.

Närmare än tre stolpskott (Henrik Olsén, Marcus Limpar Lantz och William Eckmyhl) kom inte HHC som för andra hemmamatchen i rad fick starta tredje perioden i underläge.

Mot Hanviken kom kvitteringen sent. Nu kom den efter 8.03 och återigen var det Alexander Bjurström som gjorde målet – och även denna gång kom målet i power play.

Men det var inte slut för Bjuström och power play-mål. Efter 10.34 kom kvällens tredje mål från HHC-forwarden, och helt plötsligt var det Sundsvall som var det jagande laget.

Men det spelade ingen roll vad gästerna försökte med och kvitteringsjakten slutade med att Marcus Linderborg – för kvällen tillbaka som forward – fastställde slutresultatet till 5–3 med mål i öppen kasse.

Bra start för Hudik med tre segrar (åtta poäng) på de inledande tre matcherna. Desto tyngre då för Sundsvall som förlorade för tredje gången (en poäng).

Ny hemmamatch för Hudik på söndag då Piteå kommer på besök. Köp biljett till matchen här.