Hudik kör vidare på vinnarspåret

Hudik Hockey fortsätter på vinnarspåret i norra Allettan och på söndagen var det gästande Piteå som fick känna på lagets hemmastyrka, som den här gången gav 3-0 (0-0, 1-0, 2-0) i målprotokollet och tre nya sköna poäng där uppe i tabellens topp.

Piteå som kom till Holmen Center efter bortaseger mot Lindlöven på lördagen och med lika många poäng som HHC blev nu ”nollade” av Oskar Spinnars-Nordin, som fick fortsätta mellan stolparna när Isak Johansson ännu inte hade hämtat sig riktigt efter sin sjukdom.
Oskar höll helt tätt i en match med förhållandevis få målchanser där han räddade 17 skott och i allra högsta grad starkt bidrog till segern. Faktum är att Oskar Spinnars–Nordin, som nu spelat nio matcher i HHC-tröjan (sju i grundserien och två i Allettan) och ännu inte förlorat någon.
Det blev en match i högt tempo från början med en inledning där farten i vissa fall gick ut över passningsspelet, och där båda lagen garanterat kände hur viktigt det första målet skulle bli.
Piteås snabba spelvändningar med ett tidigt förstapass på djupet efter puckvinster i egen zon skapade då och då farliga lägen, men HHC höll ihop sitt lag på ett riktigt starkt sätt och låg trots allt närmast ett ledningsmål under de första 20 minuterna där det ändå var skottstatistiken (5-3) som var mest anmärkningsvärd och visade att det mesta av spelet hölls på ytor där det inte blev speciellt många heta lägen.
Det var en period som var närmast kliniskt ren från misstag och det blev inte mycket över att jobba på när båda lagen höll försvarsspelet på hög nivå.

När sedan Hudik gjorde viktiga 1-0 i mitten av andra perioden (31.09) var det genom ett fint samarbete i offensiv zon. Adam Byström Johansson vann klockrent tekningen snett bakåt till Henrik Olsén som spelade diagonalt över till andra sidan där Filip Lander skickade pucken mot mål. Under tiden hade Samuel Eriksson tagit plats framför Piteås målvakt där han på något sätt lyckades styra pucken i mål. Ett spelmoment som var som hämtat ut instruktionsboken för hur man gör ”enkla” mål.
Det blev också ett lite öppnare spel i den andra perioden där skottstatistiken (10-9) kändes mer normal för en match mellan två topplag i Allettan och där forwards fick lite större utrymmen att jobba på.

Om Hudiks första mål satt skönt så kan vi sätta upp 2-0 (49.28) på samma konto efter en puckvinst av Christoffer Jansson som hittade Alexander Bjurström, som avancerade några snabba skär och tryckte in pucken från nära håll.
I det här läget av matchen hade hemmalaget skaffat sig ett ganska säkert grepp om händelserna även om Piteå också vaskade fram en del med sitt djupledsspel. Och när sedan också 3-0 kom efter 55.14 var slaget över. Resten blev mest bara en väntan på slutsignalen, men målet kan vi placera högt upp på listan över ”hockeygodis”.
Bjurström och Jansson var inblandade igen och det vi mest kommer ihåg är väl Christoffer Janssons pausdribbling och passning bakom ryggen till Jesper Wiberg som åter visade att han har ett av den här seriens vassaste direktskott.
Det är förstås väldigt viktigt att ”samla i ladorna” på hemmaplan för det väntar också snart en räcka bortamatcher som kanske inte blir lika lätta att handskas med. Se bara på Sundsvall som förlorade fjärde raka på bortaplan och nu bara har en poäng i tabellen – och med en ny bortamatch mot Boden i nästa omgång. Tungt värre, det…
Apropå Sundsvall, på fredag möter vi dom på bortaplan. Passa på att åka med supporterbussen dit.

Skribent: Lars-Gösta Larsson

Nästa hemmamatch spelas den 20/1 mot Boden.

Bli medlem i Hudik Hockey du med – Du stöttar föreningen och får fina förmåner.

Matchvärden Hudik Eldesign delade ut pris till matchens lirare. Fredrik Granberg i Piteå och Oskar Spinnars-Nordin i Hudik Hockey.