Tredje raka förlusten för ineffektivt HHC

Hudik Hockey kom till Nyköping med två tunga förluster i bagaget

Efter två och en halv minut kom matchens första farliga målchans och det var Hudik Hockey som hade den men avslutet gick  över. Hudik fortsätter att skapa chanser men Nyköpings duktige målvakt Daniel Fahlström stod i vägen. Nyköping sticker upp titt som tätt och har några farliga lägen.
Ju längre perioden går desto grinigare blir det ute på isen. Första perioden har Nyköping 8 utvisningsminuter och Hudik Hockey 4 utvisningsminuter. Hudik Hockeys har för lågt pucktempo och Nyköping kunde städa av sina boxplay.

Skottstatistiken efter första perioden 16-6 till Hudik Hockey.

Andra perioden är cirka fem minuter gammal när det är tekning i Hudiks zon, Nyköping vinner den och Viktor Åström får tag i pucken, han skjuter i täck men är hetast på att återerövra pucken och skjuter 1-0 till Nyköping.
Drygt två minuter efter Nyköpings ledningsmål är det åter dags för Hudik att spela powerplay men precis som tidigare i matchen så resulterar det inte i något mål. Även andra perioden är grinig och det är ett ställningskrig där ute med betydligt färre skott på mål.
Andra periodens skottstatistik slutar 6-4 till Hudik.

Tidigt i tredje perioden ska Hudik få chansen i powerplay igen men det vill sig inte denna gång heller.
Hudik fortsätter att trycka på i jakt på kvittering men Daniel Fahlström i Nyköpingsmålet fortsätter att se till att Hudik går lottlösa.
Med 12 minuter kvar av tredje perioden så får Nyköping till en snabb omställning och kommer 3 mot 2 och vips så är det 2-0 på tavlan till Nyköping.
Hudiksvall fortsätter att jaga efter en reducering men Daniel Fahlström fortsatte att vara tryggheten själv i Nyköpingsmålet och i ärlighetens namn så höll Hudik i pucken lite för länge i många skottlägen och hade dåligt med trafik framför kassen.

Med mindre än fem minuter kvar så får Nyköpings Albin Ivarsson-Hamberg pucken och trampar alldeles för enkelt från egen zon in i Hudiksvalls och hittar lagkamraten Joshua Laframboise som tar”the kitchen way” runt mål och gör 3-0.
36 sekunder efter Nyköping 3-0 mål så får Hudik Hockey äntligen in pucken, det är Henrik Olsén som håller sig framme på en retur men närmare än så kommer inte Hudik Hockey.

Trots att man vinner skotten med 40-22 så får man endast in en puck.

Till Hudiksvalls tidning så sa Henrik Olsén ” Mer trafik på mål, bättre avslut och mer intensiva i anfallszon vill Henrik Olsén se nästa match.
Och så hoppas han på publikstöd på hemmaplan.
– Tack vare publiken är vi alltid starka på hemmaplan, så jag hoppas de ska komma och stötta oss nu på onsdag. För vi behöver det stödet”.

Så lyssna på Olsén och ta er till Holmen Center på Onsdag och stötta grabbarna.