Hudik Hockeys månadsbrev – september

Hudik Hockeys månadsbrev publiceras sista fredagen varje månad och skrivs av en eller flera personer från olika delar av föreningen.
Denna månad är det Jennie Blomstrand, ungdomsansvarig i Hudik Hockey, som delger sina tankar.

Hej alla med passion för hockey!

Jag är ungdomsansvarig i föreningen och som vanligt har det varit en hektisk tid sedan hockeyn drog igång i början av augusti med mycket planeringar och möten innan säsongen drar igång för fullt. Nu är alla lag på isen och aktiviteten börjar höjas för att i början av oktober dra igång med poolspel och matcher.

Mycket har hänt och gjorts fram till nu. Vi har haft en föreningsdag för styrelsen, samtliga ledare och övriga funktioner i föreningen, med målet att skapa en gemensam grund gällande mål, vision, värdegrund, kultur och beteenden i syfte att skapa ett starkare VI. Dagen bestod av workshops kring frågeställningen vilka beteenden synliggör vår värdegrund RÖD – respekt, öppenhet och delaktighet?

Efter föreningsdagen var det galakväll för alla våra ungdomslag och ledare tillsammans med junior- och A-lag samt styrelsen. Oavsett vem vi är eller vilken ålder vi har möts vi tillsammans i passionen för hockeyn. Det var bordshockeylir där barnen utmanade A-lagsspelare i match, middag med hamburgare och barnen ställde kluriga frågor till A-laget. Ett stort tack till våra galapartners Din Bil och Hälsinglands Sparbank som möjliggjorde kvällen.

Vad mer har hänt? Jo tjejerna har startat igång och vi har en liten grupp av blandade åldrar. Alla tjejer ni är så välkomna att testa hockey på söndagar kl 11:30 och det kräver inga förkunskaper. Det är så viktigt att vi kan erbjuda tjejer en egen istid och på så sätt kunna nå fler. På istid.nu kan man se om tider förändrats pga matcher eller dylikt.

Å äntligen stod den på plats! Skottrampen! Precis när den var klar var det redan full fart på den. Återigen tack till Hälsinglands Sparbank och Byggprogrammet på Bromangymnasiet! Vi vill med skottrampen att barn och ungdomar ska få en mötesplats att väcka nyfikenhet till och utveckla sitt intresse för hockeyn. Vi vill bidra till barn och ungdomars hälsa och rörelse genom att skapa en plats för spontan aktivitet och social gemenskap över olika gränser. Vi hoppas att den ska bidra till stor glädje!

För att kunna ge barn och ungdomar rätt förutsättningar att utvecklas inom ishockeyn och utveckla verksamheten har vi arbetat med följande strategier:

  • För att skapa en verksamhet av hög kvalitet ska det vara utbildade tränare i varje lag enligt svenska ishockeyförbundets utbildningskrav och den utbildningsnivå som krävs för olika åldrar.
  • Öka kvantiteten dvs öka antalet isträningar för att öka mängdträningen. Detta genom samarbetet med Lindefallet.
  • Vidare för att säkerställa kvaliteten i verksamheten pågår ett arbete att ta fram gemensamma riktlinjer kring träning och träningsinnehåll.
  • Arbete för att våra riktlinjer efterlevs i enlighet med hockeyförbundets principer och riksidrottsförbundets principer kring barnidrott.

Idag har vi en mycket hög beläggningsgrad i båda våra arenor, Holmen Center och PF Arena, i Hudiksvalls kommun, vilket är otroligt roligt men ger inte utrymme till att utveckla idrotten ytterligare som det finns ett behov av. Vi behöver mer istider för de äldre ungdomslagen och juniorerna, mer riktade tillfällen, tillfällen för spontanidrott, för poolspel och matcher, att lagen själv ska kunna anordna cuper istället för att alltid resa iväg etc. Anläggningsfrågor inom hockeyn generellt, men i Hudiksvall specifikt är en viktig fråga.

Ytterligare ett pågående arbete som bedrivs är Hemmaplansmodellen. Arbetsgruppen består idag av sport- och ungdomsansvarig, styrelseledamöter och marknadsansvarig. Modellen går ut på att genomlysa verksamheten allt från fysiska miljön, till riktlinjer och att föreningen följer vissa principer. Just nu arbetar arbetsgruppen med att ta fram mål och strategier utifrån Svenska ishockeyförbundets Strategi 2030. I denna arbetsgrupp välkomnar vi fler som vill vara delaktiga i att utveckla och förbättra vår förening. Ta kontakt med mig om du är intresserad eller vill veta mer.

Nu går vi i väntans tider – att våra allra minsta barn ska få komma igång. 6 oktober startar Tre Kronors Hockeyskola. Här är alla barn från 5 år välkomna! Jag brukar finnas med fram till december och varje tillfälle när man ser barnen är ren glädje. Våra A-lagsspelare och juniorer brukar vara med under säsongen på hockeyskolan vilket är mycket uppskattat. Under november och december besöker A-laget även ungdomslagen. Tack för ert ovärderliga engagemang och det ni bidrar till som förebilder för våra barn- och ungdomsspelare. På istid.nu kan man se om tider förändrats pga matcher eller dylikt.

Sist men inte minst, känner du att du vill bidra på något sätt och vara delaktig i ungdomshockeyn så är alla engagemang välkomna! Vi behöver alltid bli fler! Tillsammans skapar vi vår förening!

Jag ser med glädje fram emot en spännande och rolig hockeysäsong!

Vi ses!

Jennie Blomstrand, ungdomsansvarig

Vem är jag:

Jag är 52 år och bor i Hudiksvall. Jag har 3 barn och är idrottsförälder med erfarenhet av vad det innebär i föräldraskapet med en utflugen NIU-idrottare på annan ort. Jag driver 2 företag där min huvudsakliga sysselsättning är att arbeta med familjehemsplacerade barn, ungdomar och vuxna och på fritid med uppdrag som personlig tränare och fystränare. Jag har varit ledare i 40 år och varit med i Hudik hockey som förälder först och sedan ungdomsansvarig i 9 år. Återhämtning är viktigt när man har många järn i elden så träning, natur, vandring och familj är viktigt för mig.

Vad vill jag bidra med i föreningen:

Det jag vill bidra med i föreningen är mitt brinnande engagemang för barn och ungdomar och idrott och att vi vuxna har och tar ansvar att skapa idrottsmiljöer som får dem att må bra och utvecklas. Jag vill bidra med den kunskap och erfarenhet jag har kring barns hälsa och behov, träning, ledarskap och prestationsidrott samt att förändring tar tid och kräver uthållighet oavsett individ, grupp eller organisation.