Hudik Hockey gjorde jobbet

Hudik Hockey inledde sin första Norrlandstripp för säsongen med att bärga tre poäng i klassiska Lombiahallen. Man gjorde jobbet genom att nolla hemmalaget Kiruna och vinna med 2–0 (0–0, 1–0, 1–0).

Första perioden blev mållös, men det fanns chanser åt båda håll. HHC hade en puck i ribban och dessutom hade Henrik Olsén ett friläge som hemmamålvakten Ludvig Christoffersson räddade.

Olsén hade även en bra chans i den andra perioden på en retur efter skott av Jesper Wiberg, men Christoffersson fortsatte att hålla tätt. Det gjorde han fram till 13.28 av mellanakten då Lucas Torstensson på ”Torstensson-manér” trampade inåt i banan och drog i väg ett handledsskott som smet förbi hemmakeepern.

Inledningen av andra perioden gick annars till hemmalaget som fick ett bra tryck mot Adam Ohre i HHC-kassen, detta sedan gästerna haft problem i egen zon. Men så småningom fick HHC ordning på försvarsspelet och det var efter det man också kunde skapa lite framåt.

I tredje perioden kändes det som att HHC hade full kontroll på händelserna även om ledningen bara var ett mål. Kalle Umegård såg dock till att dubbla ledningen när han drog in 2–0 i HHC första numerära överläge i matchen. I samband med målet drog hemmalaget på sig ytterligare en utvisning, men det resulterade inte i något mer mål.

Pucken hamnade dock i Kirunakassen en gång till, men en halv sekund för sent. Henrik Olsén skickade in den i det tomma hemmamålet, men slutsignalen hann gå innan pucken passerade mållinjen.

Som helhet en stabil insats av Hudik Hockey som kan få det betydligt tuffare på söndagen då det väntar bortamatch mot Boden.

Köp 50/50 lotter till söndagens match mot Boden.

Skribent: Christer Stridh