Piteå på ”återbesök” i Hudik

Den 13 oktober spelade Hudik Hockey sin senaste hemmamatch i Holmen Center – mot Piteå, ett av de övriga topprankade lagen i norr-ettan. Efter tre raka bortamatcher, med sju poäng i utbyte, är det nu på söndag 16.00 dags för ny hemmamatch för Hudik – mot Piteå igen!

(Bilden: #43 Loa Milfors gör på söndag sin första match inför sin nya hemmapublik. Foto: Lars Sundin)

Så märkligt kan det alltså bli i spelordningen efter säsongens krampaktiga förspel för att rädda Hockeyettans status och för att skapa ett spel- och reseprogram som inte skulle sluta hos kronofogden för flera av lagen i norr. Nåja, nu släpper vi det för nu handlar det alltså om säsongens andra besök i Hudik för Piteås del. Senast tog Hudik hela poängpotten med siffrorna 4-2.

Hudik Hockeys #43 Loa Milfors, 20-åringen som kom direkt från juniorspel med Cecar Rapids Rough Riders i Iowa, till vardagen i norra Hockeyettan och en 180-milaresa fram och tillbaka till Boden och Kiruna, och sedan en ny bortamatch mot Sundsvall, gör nu debut inför sin nya hemmapublik.

– Det ska bli superintressant att möta Hudiks publik och fans. Jag har sett på webb-sändningar att det brukar vara skapligt med folk och bra tryck i hallen. Jag ser verkligen fram emot den här matchen och hoppas att jag ska kunna göra något intryck, säger Loa när vi träffas efter torsdagsträningen.

Mot Boden fick Loa också göra sitt första mål i HHC-tröjan. Med sin right-fattning sköt han direkt på Max Sjöholms inpass och gav HHC-ledningen med 1-0.

– Och det var riktigt skönt att sätta den där, så nu är det gjort, menar han.

Att ta steget från de mindre rinkarna där borta till de svenska ser han inte som något större problem.

– Lite ovant till en början, men jag har ju spelat hela mitt tidigare hockeyliv på svenska rinkar, tycker Loa.

– Det är klart att det kan dröja några matcher innan man kommer in med allting. Jag är aldrig nöjd, men tycker ändå att det har fungerat rätt bra. Och så har jag fått mycket speltid också och det bidrar, menar Hudiks nye forward.

– Men det är svårt när man kommer ny i en trupp så här. Jag har inte så lätt för namn och så’nt, men jag haft mycket hjälp av Limpar, som jag spelade tillsammans med i U16 i Täby.

– Det är stor skillnad mellan USA och Sverige när det gäller ledarskap och förhållandet mellan tränare och spelare. Där borta säger tränaren hur han vill ha det och så går man ut och kör och håller tyst. Här kan man prata om saker och lösa det tillsammans, understryker Loa Milfors.

Och hur mycket vet du om Hudik och hur mycket har du hunnit se av staden?

– Jag har väl inte sett mycket än, mest bara hotellet där jag först bodde och vägen till ishallen. Men det verkar vara en trivsam plats, säger han.

– Men jag har faktiskt varit här en gång tidigare och spelat Hudik Cup i fotboll, berättar Loa Milfors.

Skribent: Lars-Gösta Larsson