Inför seriepremiären i Hockeyettan Norra

Efter en lång försäsong är det nu äntligen dags för seriepremiären mot Piteå Hockey lördag 30 september 16.00 på PART Arena. Vi träffade en av tränarna Daniel Nilsson för att känna honom på pulsen.

 

  1. Hur är statusen i laget inför premiären?

Inga skador eller sjukdomar att rapportera utan vi mönstrar fullt manskap till premiären.

 

  1. Hur har veckan sett ut inför starten?

Vi hade en träningsmatch på tisdag som vi lyckades vinna mot Clemensnäs 2-1. Vi tar med oss det vi gjorde bra men som alltid finns det detaljer som kan bli bättre. Främst förmåga att göra mål behöver vi jobba med och vi blir även påminda om att det finns inga lätta matcher i serien utan allt handlar om vem som är beredda att göra jobbet i 60 min. Laget hade även en genomgång i onsdag inför premiären där vi pratade om plus och minus från försäsongen och vikten av att vara redo då vårt spelschema är intensivt. 7 matcher på 15 dagar inleder vi med.

 

  1. Dina åsikter om era motståndare?

Piteå är alltid ett bra lag så även detta år. Såklart har Piteå tappat en del i Högberg och Isaksson som under lång tid stått för en stor poängproduktion men inget lag står och faller med enskilda individer. Vi förväntar oss en jämn och publikvänlig match. Vi ska även påminna oss att vi vann med 4–1 sist vi möttes i Kalix.

 

  1. Du har ju varit med om många premiärer, hur är magkänslan?

Som alltid inför en premiär undrar vi hur vi står oss. Träningsmatcher är en sak men nu börjar det roliga. Laget är mer jämt i år än tidigare säsong och vi vet att vi har fyra kedjor som kan leverera både offensivt och defensivt. Nu åker vi och visst ses vi på matchen!