Viktig seger idag

Kalix – Clemensnäs 6-1 (2-0, 4-1, 0-0) Skott 39-15

Kalix gör en bra match när man besegrar Clemensnäs med klara 6-1. Kalix  trampade gasen i botten från start och efter drygt fyra minuter leder man med 2-0. Kalix fortsatte dominera perioden men målen uteblev. Clemensnäs hade få tillfällen som besvärade Anton i målet.

Andra perioden var den fösta lik med ett kraftigt övertag för Kalix och nu rullade målen in med jämna mellanrum 3-0 efter 27.30 var ett viktigt mål när Clemensnäs försökte komma i kontakt. Visserligen gör man 3-1 efter lite dåligt agerande i Kalix försvarszon men när Kalix gör 4-1 tre minuter senare blev nog uppförsbacken för stor för Clemensnäs. Innan perioden var slut hann Kalix med ytterligare två mål till 6-1.

Tredje perioden blev av förklarliga skäl lite avslagen och när Kalix drog på sig tre utvisningar fick Clemensnäs spela långa stunder i Kalix zon men Kalix hade ett bra boxplay så målet klarade sig från påhälsning.

Träffade tränarna i coachrummet efter matchen och där var betydligt gladare miner än efter matchen mot Boden. Man var naturligtvis nöjd med matchen samtidigt som man var nöjd med att Johan Pettersson kommit igång med målskyttet. Johan gjorde tre mål idag.