Kiruna åkte hem med tre poäng

Kalix lyckades inte få med sig några poäng i det viktiga mötet mot Kiruna i Part Arena. Kiruna vinner med 1-3 efter periodsiffrorna 1-3, 0-0, 0-0.

Första perioden dominerades av Kalix och man fick ett bra tryck mot Kirunas mål och efter drygt åtta minuter kom så 1-0 genom Nicholas Pryce. Man skapar flera bra chanser till ytterligare mål men lyckas inte med skotten i avgörande lägen. När tre minuter återstår av perioden kom så samma sak som sist när man släpper in tre mål på två och en halv minut. 1-1 kommer efter att Kiruna haft ett långt anfall i Kalix zon. 1-2 ett skott som Anton i målet är skymd på och vid 1-3 får man slå in en retur i mål. Tyvärr en period som siffermässigt borde sett annorlunda ut.

Andra perioden var spelmässigt jämn där båda lagen turades om med längre anfall men målen uteblev trots bra chanser för bägge lagen.

Tredje perioden satsade Kalix för att komma ikapp och som i första perioden har man ett spelmässigt övertag men får inte in pucken. När sex minuter återstår av matchen har Kalix en gyllene chans att komma ikapp när man får spela fem mot fyra i fyra minuter. Ett sämre powerplay under den perioden gör att man missar den chansen och några poäng i matchen. Vid seger hade man passerat Kiruna med en poäng i tabellen men med dagens resultat hamnar man fem poäng efter.

Gäller nu att ladda om till lördag när Örnsköldsvik står på programmet och Sundsvall på söndag i Part Arena. Både matcherna spelas 16.00.