Kalix förlorade mot serieledarna

Kalix HC – Hudiksvall HC 1-6 (1-0, 0-5, 0-1)

Fösta perioden började med en stor dominans av Hudiksvall men Kalix kom mer och mer in i matchen och sista 10 minuterna hade man bra tryck i Hudiksvalls zon och med knappa minuten kvar av perioden tar Kalix ledningen med 1-0 genom Levi Wunder. En ganska jämn första period.

Andra perioden börja Hudiksvall stark men Kalix fredajade sig bra. Efter dryga 2 minuter åker Kalix på en utvisning som Hudiksvall utnyttja till 1-1 och 1-2 när Kalix just fått in sin utvisade spelare. Kalix åker på en ny utvisning och då kommer 1-3 en mycket avgörande period i matchen. Med sex minuter kvar av perioden kommer 1-4 när Kalix åter har en spelare på botbänken. Innan hinner perioden avslutas kan Hudiksvall utöka sin ledning till 1-5 med 2 minuter kvar av perioden.

Tredje perioden försöker Kalix snygga till siffrorna och ska ha kredit för att man försöker trotts uppförsbacken. Kalix blev tillbaka pressade men klarade målet från påhälsning tills 2 minuter återstod av matchen när Hudiksvall gör 1-6.

Kalix möter naturligtvis serieledarna och spelar 1-1 5 mot 5 men man har inte råd med så många utvisningar mot ett lag som Hudiksvall. I morgon möter man Strömsbro som kämpar om en plats i Allettan.