Inför Almtuna IS vs Brödernas/Väsby

Ikväll får Brödernas/Väsby åka till Uppsala för att i träningsmatch nummer två ta sig an Almtuna IS. Laget som huserar i Hockeyallsvenskan kommer att bli en rejält tuff uppgift där framför allt försvarsspelet kommer att sättas på prov.

Almtuna har nämligen imponerat under deras försäsong som inneburit två segrar av tre möjliga. Först så vann de med storsiffrorna 8-3 mot Hudiksvall och i onsdags slog de tillbaka AIK med 3-2. Däremellan pressade de Djurgården men förlorade med uddamålet 3-2.

Brödernas/Väsby stod för en trevlig premiär i onsdags när laget slog tillbaka Enköping med 6-2. Då fick laget visa upp ett frejdigt anfallsspel men frågan är hur mycket laget får chans att visa upp det ikväll. Almtuna är nämligen en helt annan motståndare än Enköping och lär vilja hålla taktpinnen under matchen. Det viktigaste blir nog att kunna sätta försvarsspelet och hitta snabba vägar ut ur en förmodad hemmapress.

Laget är i princip oförändrat från senast med den skillnaden att dessvärre Carl Wassenius även behöver vila från matchen. Det gör att laget ser ut enligt följande:

Isak Johansson (Victor Olsson)

 

Rasmus Sörgardt – Arvid Henriksson

Jeremias Lindewall – Marcus Kivelä Carlzon – Lucas Feuk

 

Oscar Lundin – Gustav Berglund

Tim Friberg – Nicklas Nousiainen – Henrik Rommel

 

Nils Strandberg-Sarén – Daniel Carlqvist

Filip Barklund – Niklas Allain – Jacob Samuelsson

 

Calle Åsell – Elias Ewertzh – Erik Aterius

Vid pennan

Krister Holmgren