Välkommen, Rasmus Leijonhielm!

Mörrum Hockey har klart med Hugo Fryléns ersättare. Det blir Rasmus Leijonhielm, 20, som ansluter till Goiset efter ett års spel i USA. Precis som Frylén älskar Rasmus att göra mål – och är faktiskt gammal klubbkompis med just ”Frylle”.

”Tanken var egentligen att jag skulle gå college, men jag blev trött på pluggandet. Min agent har bara positivt att säga om Mörrum. Det är en bra klubb att spela i om man vill komma vidare i karriären. Jag känner Hugo (Frylén) lite sedan tidigare. Vi har spelat i samma lag i Täby. Jag hoppas att jag kan gå samma väg som han”, säger Rasmus.

Han vann SM-guld med Linköpings juniorer för ett par år sedan och har en lillasyster med meriter från både SDHL och landslaget.

Mathias Lönqvist i Mörrums sportgrupp säger så här om nyförvärvet:

”Rasmus är en väldigt intressant spelare. Vi är glada att vi kunnat knyta honom till oss. Det är en perfekt ersättare till Hugo Frylén. Han har bra storlek, är rightare och besitter ett fint skott. Han har fina siffror från junioråldern. Vi hoppas att han kan ta nästa steg i sin karriär här hos oss, precis som Hugo”.

Rasmus beskriver sig själv som en glad person som älskar att träna. Målsättning är att bli lite bättre för varje dag.

”På isen är jag nog ganska fysisk i mitt spel. Jag är bra över hela banan och gillar att ha pucken. Men framförallt vill jag göra mål, det är det jag vill mest av allt. Mitt mål i Mörrum är att kunna bli en färdig seniorspelare och att kunna bidra i offensiven. Helst med en massa mål då”, säger Rasmus och skrattar.

Rasmus Leijonhielm på Eliteprospects: Rasmus Leijonhielm – Stats, Contract, Salary & More (eliteprospects.com)

Missa inget av Rasmus på Jössarinken i vinter: köp ett säsongskort!

LAGBYGGET 2024/25

#1. Didrik Jansson, mv.
#?? David Otter, mv.

#3. Tobias Brahm, b.
#15 Edwin Hansson, b.
#25 Karl Persman, b.
#26 Hugo Blomberg, b.
#57 Emil Andersson, b.
#?? Leo Klavhed, b.

#11 Samuel Wälimaa, f.
#13 Khalid Ibrahim, f.
#24 Vilmer Stahmann, f.
#66 Mathias Kemppi, f.
#?? Elias Andersson, f.
#?? Hugo Mörnhed, f.
#?? Vilmer Grundström, f.
#?? Hampus Johannesson, f.
#?? Rasmus Leijonhielm, f.