Målrikt när Bois vände och vann

Det var en minst sagt målrik match när Bois tog emot Grästorp i hemmapremiären för säsongen 24/25. Bois låg under efter två perioder, men kunde vända och vinna matchen med 7-5 (3-2,1-3,3-0) efter en stark tredjeperiod.

Bois kom till spel efter att ha gjort en riktigt imponerande insats mot Vimmerby där man vann en tempostark match med 3-1 borta. Men Bois tränare Ronny Helander varnade lite inför matchen att nu skulle man behöva dra upp tempot själva, till skillnad mot senast då Vimmerby också ville spela i högt tempo. Hur skulle man lösa när det hela tiden var man själva som skulle behöva dra upp det? Det gick inte alls så bra i den första perioden skulle det visa sig. Grästorp var minst lika bra under den första halvan och ledde så långt också matchen med 2-1 genom mål av Albin Sterner och Anton Kivelä, medan Marwin Wedemo hade hunnit göra Bois mål efter en fin framspelning av Kevin Engvall. Den andra halvan såg dock lite bättre ut, och Kevin Engvall såg till att hålla sig framme på nytt när han gör en riktigt tjusig dribblingsräd innan han kan dra in en handledare till 2-2. Bois tog också ledningen i slutet av perioden, denna gång var det junioren Joel Cruus som sköt och den styrdes på en Grästorpklubba in i mål, det första a-lagsmålet för #28.

Bois tog ett rätt bra grepp i inledningen av den andra perioden, men någon utdelning fick man inte. Det fick istället Grästorp, som var sylvassa i kontringarna. Först var det Boisfostrade Helmer Rydholm som kom fri, gjorde en lång dragning innan han la in en backhand förbi Oskar Karlstam i Boiskassen och på nästa spelvändning så var det först nära innan Linus Tjulander fick en ny chans och satte Grästorps ledningspuck till 3-4. Och inte var det nog där, för bara 37 sekunder senare så kunde Simon Siwert hålla sig framme och utöka ledningen till 3-5. Det var dock Bois som skulle få sista ordet, sedan Andreas Axelsson bjudit på ett backhandpass bakom ryggen framför mål till helt öppet mål för Lukas Larsson. Men den andra perioden var inte bra från Bois sida, man bjöd bort pucken och var inte alls med i hemgångarna.

Till den tredje perioden ändrade man dock om i kedjorna lite grann, och då blev det bättre tryck i grejerna. Linus Lööf, som gjorde sin första match i Boiströjan, kvitterade redan efter en minuts spel sedan Wiggo Weinö stått för ett riktigt läckert pass och gett Lööf öppen kasse. Bois gav inte Grästorp mycket luft i den sista perioden, utan man tryckte på bra, och därför var det inte överraskande när Bois också tog ledningen med 6-5, sedan Tobias Aronsson hittat rätt med en handledare. Bois var dock rent svaga i powerplayspelet under matchen, det var först i matchens allra sista man till slut hittade rätt. Anton Blomberg serverar först en genomskärare till Wiggo Weinö som direktskjuter i bra läge, men Sundstrand räddade, men Blomberg suger åt sig returen och levererar ett nytt fint pass rakt in i mitten av boxen där Max Wennlund direktskjuter in matchavgörande 7-5. Det var överlag en hel del snygga prestationer och mål i matchen.

Bois vinner alltså den målrika och underhållande matchen, och noteras kan att samtliga sju mål gjordes av nya bekantskaper i Bois a-lag (Cruus var junior förra säsongen). Spelmässigt finns det dock mer att få ut, även om den tredje perioden var klart godkänd. Den andra kedjan med Engvall-Lööf-Weinö var den allra vassaste enheten idag, men plus går också till Marwin Wedemo som åter igen visar vilken tillgång han kommer bli med sitt rörliga backspel.

Av: Krister Holm