Bois föll efter sent avgörande

Det bjöds på en riktigt jämn och tät tillställning när Mariestad Bois tog emot Forshaga, men trots Boisledning efter två perioder med 1-0 så var det ändå Forshaga som stod som segrare efter matchen med 1-2 (0-0,1-0,0-2).

Matchen var egentligen ett enda långt ställningskrig, med två lag som bestämt sig för att inte bjuda motståndarna på någon yta överhuvudtaget. Det gav en tillknäppt historia med få långa anfall och ännu färre heta målchanser. Ja det var verkligen ingen publikfriande ishockey man bjöds på i Mariehus arena.

Till slut var det ändå Bois som kom att ta ledningen. Bois hade ett av få längre anfall, och när André Astley Rydberg åker bakom mål och hittar upp med en från backplats inåkande Marwin Wedemo så kan nämnde Wedemo pricka in pucken i bortre krysset till 1-0. Då hoppades nog många att matchen skulle öppna upp sig, men av det fick vi se intet. Det var fortsatt dåligt tempo och mer kamp än skönspel. Men det var ändå Forshaga som skulle göra nästa mål. Även det efter ett av få långa anfall, där först ett skott blockeras framför mål, pucken går ut till en Joel Nyman som skjuter, men Sandberg räddar, men han är chanslös när returen går till Filip Olsson som kan raka in pucken i tom kasse. Och det var även Forshaga som skulle ta ledningen. Efter en snabb spelvändning så var det Filip Olssons tur att servera Joel Nyman ett friläge, och det förvaltar han på bästa sätt med en dragning i sidled och en backhand i tom kasse. Bois försöker trycka på på slutet, och har några puckar som dansar framför mål, och ett skott i insidan stolpen, men hittar inte någon kvittering. Därmed avgår Forshaga med segern för andra gången i träningsmatcherna.

Tobias Sandberg gjorde det bra i en svår match för honom, men i övrigt är det svårt att hitta någon att lyfta fram. Det var alldeles för många ledande spelare som var helt osynliga, det kommer inte hålla när serien drar igång om blott åtta dagar.

Av: Krister Holm

Foto: Sofie Alexandra Kitteröd