Inför genrepet mot Dalen!

Nu närmar sig seriepremiären med stormsteg, redan på lördag spelas första tävlingsmatchen för säsongen, mot Borås. Men först ska genrepet klaras av, och det blir tufft motstånd i form av Dalen i morgondagens möte.

Senaste matchen innebar förlust med 1-2 mot Forshaga, vad har du att säga om matchen?

– Efter att ha sett om den så tycker jag inte vi är 100 där på alla spelare. Det märks på passningsspelet, det är otroligt många felpass, och då får vi inte heller upp farten i spelet. Det blir en hafsig, jämn och tillknäppt match med få målchanser. Det handlar om att vi inte är noggranna i passningsspelet. Då är man inte 100 påkopplade om man inte kan slå rejäla pass. Det vill vi att vi ska vara varje kväll.

Kan det bero på att det är en motståndare som inte ger er tiden och som täcker upp ytorna med?

– Ja självklart är de en del i det, men att släppa en kort pass på en omarkerad spelare måste man kunna göra ändå. Nu kom de lite framför eller på skridskon istället, och det var samma med mottagningarna, vi tappade puckar man inte ska göra, då är du inte där. Så vill vi inte ha det. Forshaga vill vara med och bråka, det är en jämn och tillknäppt match och vi fick inte upp farten vi ville ha.

Tempot passade dem bättre?

– Ja det har vi pratat om, lagen vi möter kommer vilja få ner tempot på oss, och det har de lyckats med två matcher i rad nu, det måste vi lära oss att hantera.

Vad innebär det för träningen, är det passningsträning som stått på schemat nu?

– Ja dels det, sedan viker vi undan i presspelet med. Vi måste plocka bort spelaren, nu om de de svängde vänster, så svängde vi höger, det ger motståndarna luft. Vi kommer kolla mycket video i veckan för att vi ska se hur vi vill ha det. Sedan har jag varit med så länge så jag vet att det nte alltid går som vi vill, men nu är det seriepremiärvecka och då vill man att det ska klaffa så mycket som möjligt.

Finns det något positivt att ta med?

– Vi ser stundtals i matchen att när vi gör det vi ska, så ser det bra ut. Men vi måste göra det oftare! Sedan hade det varit värre om det sett ut som en hönsgård, och det gjorde det ju inte, men vi måste vara mentalt förberedda i byte efter byte och inte hitta på något eget. Att jobba metodiskt och göra rätt hela tiden. Sedan kan vi lyfta Tobias Sandbergs målvaktsspel, han gör en jättebra match.

Ändå så såg försvarsspelet ok ut, även om det inte var lika aggressivt som när ni spelat bra…

– Vi förlorade lite mer man-man-kamper, men strukturen såg bra ut. Sedan kommer folk gå bort sig, och då får man försöka täcka upp för varandra, men båda målen kommer efter dåligt försvarsspel. Men det går inte alltid som man tänkt sig, men jag tar det ändå som en trygghet i att vi vet hur vi ska bete oss, de skapade inte mycket mot oss.

Imorgon är det dags genrep, tankar inför det?

– Det ska bli kul, att göra en sista match och försöka hitta flowet inför seriepremiären.

Vad blir viktigt?

– Att vara redo för match, att göra det vi pratat om att vi måste göra. Åka skridskor och hjälpa varandra. Att eliminera de enkla misstagen som gör att vi inte får fart i det.

Är det viktigt med seger imorgon?

– Alla matcher är viktiga, och att få ett kvitto på att vi är ett bra lag vore skönt, och att komma tillbaka på vinnarspåret. Vi har revansch att utkräva på Dalen.

Hur ser skadeläget ut inför morgondagen, och hur formerar du laget?

– Sedan tidigare vet vi att Adam Karlsson missar matchen, men vi tror han är redo på lördagens premiär. Max Wennlund spelar inte heller, samma med Smedberg, så de två missar med.

– Så vi startar med sex backar och 11 forwards, men vi har inte satt formationer helt ännu.

Av: Krister Holm

Foto: Sofie Alexandra Kitteröd