Förlust mot Almtuna

Brödernas/Väsby stod för en väl utförd insats borta mot Almtuna men förlorade trots det med 4-1. Några rejäla misstag kostade enkla baklängesmål men offensivt skapade laget gott om chanser, framför allt under den sista perioden då laget tryckte rejält på gasen.

Brödernas/Väsby stod upp bra mot Almtuna under den första perioden och det trots att laget fick spela hela sex minuter i numerärt underläge i perioden. Närmare än en stolpträff kom aldrig hemmalaget under dessa överlägen där Brödernas/Väsby stressade Almtuna hårt vilket gav med sig att hemmaspelarna inte fick den tid som de önskade med pucken.

När Brödernas/Väsby väl fick tag i pucken var det bra fart på omställningsspelet. Det blev högst påtagligt i matchens fjortonde minut då laget även tog ledningen i matchen. Målskytt blev Lucas Feuk som stod för ett fint individuellt nummer då han lade pucken mellan sin bevakares klubba och skridsko, tog sig förbi och sedan drog på en hård handledare som satte vid sidan om hemmalagets målvakt.

Målet var inte oförtjänt även fast det var hemmalaget som hade de längsta anfallen men där ändå Brödernas/Väsby hela tiden var farliga i sina snabba omställningar.

Det blev istället en desto tyngre mittakt för gästerna som även inleddes högst olyckligt med en inskjuten kvitteringspuck för Almtuna redan efter trettiotre spelade sekunder. Det efter ett avslut som Isak Johansson i vanliga fall räddar tio gånger av tio möjliga men ikväll slank den ändå in bakom honom.

Men det målet bekom inte Isak som fick en hel del att ta hand om under en mellanakt där Almtuna spottade upp sig rejält mot den första perioden. Det i kombination med några olyckliga pucktapp gjorde att hemmalaget även kunde ta ledningen i matchen. I Brödernas/Väsbys första numerära överläge slarvade laget vid två tillfällen vilket gav hemmalaget lika många rena frilägen. Det första träffade ramvirket medan den andra hittade vägen in till målet.

Med en ledning i ryggen fick Almtuna en mer pondus i sitt spel och skapade sig själva ett par längre anfall och där gästerna ett tag kippade lite efter andan.

Tekningar var även något som hemmalaget vann de flesta utav och efter en klockrent vunnen sådan, i deras offensiva zon, hamnade pucken bakåt till forna B/V-spelaren Ludvig Georgsson. Han fick sedan på en riktig pärla som Isak knappt hann reagera på innan den var inborrad i nätmaskorna.

I den sista perioden svängde matchen inledningsvis ganska rejält över till Brödernas/Väsbys favör. Laget blev mer noggrant i passningsspelet samt var väldigt aggressiva i den offensiv zonen. Det goda spelet gav även mängder med fina mållägen och hade det inte varit för en väldigt bra spelandes målvakt i Almtuna, så hade hemmalagets ledning kunnat vara uppäten.

Istället fick Almtuna på en av få chanser i den sista perioden, sätta 4-1 mot mitten av densamma. Brödernas/Väsby kom fel i ett byte och sedan tappade man lite i markeringen så att pucken kunde skjutas igenom en stor röra framför Isak Johansson och sedan in till nätmaskorna.

Brödernas/Väsby fortsatte dock att spela bra, även efter det till synes onödigt insläppta baklängesmålet och var framme och målnosade några gånger till innan matchen var över. Det bästa läget för en reducering fick Daniel Carlqvist, som kallt drog sin bevakare innan han nära målet förgäves försökte hitta en lucka vid målvakten.

Sammanfattningsvis så får man trots förlusten, ändå vara klart nöjd över insatsen från Brödernas/Väsbys sida. Den första och sista perioden kan laget klart ta med sig medan man får lära sig av misstagen som till stor del kostade i mittakten, vilket i princip även blev matchavgörande.

Men en försäsong är till för att lära sig och jag tror nog att laget kan ta med sig en hel del gott från denna match där framför allt det snabba anfallsspelet kanske var det allra trevligaste att skåda.

Spelarmässigt så vill jag ge lite extra beröm till stenhårda backduon Daniel Carlqvist och Arvid Henriksson medan spelarna som syntes mest i offensiven var Lucas Feuk, Calle Åsell samt Erik Aterius. Sistnämnda var verkligen på hugget ikväll, kämpade och slet från första till sista bytet.

Nu väntas en ledig dag innan nästa tuffa uppgift väntar på söndag då Hudiksvall tar emot i sin gemytliga arena.