Veckans lag #43 – expertens val * ”Är så mycket mer än det där akrobatiknumret” * Kommentarer * ”Härföraren som går i bräschen” * ”Två riktiga klassavslut”

Veckans lag är här igen – det  är ju måndag!

Vilka spelare tar plats i Hockeyettan-experten Mikael Mjörnbergs line up den här gången?

Här är svaret.

Här är Veckans lag #43.

STÖTTA DITT LAG – KÖP ABONNEMANG PÅ HOCKEYETTAN PLAY!

 

Vi lägger en ny, intensiv vecka bakom oss med matcher onsdag, fredag, lördag och söndag (här är en summering av söndagens fajter med ett litet nyhetssvep och målklipp).

Vilka spelare stack ut lite extra förra veckan och tar plats i säsongens sjätte Veckans lag?

De här, tycker experten Mikael Mjörnberg.

Här är Veckans lag #43 med kommentarer om alla utvalda

LÄS MER HÄR – allt du behöver veta om abonnemangen 24/25!

MÅLVAKT

* Marcus Nygren, Falu IF

Åtta raka förluster i ryggen och en tuff bortamatch mot Allettan-jagande Tranås på schemat. Det vore synd att säga att det såg särskilt ljust ut för Falu IF inför söndagen. Då klev Marcus Nygren, som är i Hockeyettan för att studsa tillbaka mot högre höjder, fram med säsongens bästa insats. 23-åringen motade 32 skott, släppte inte in enda puck i straffläggningen och noterade säsongens första nolla. Det betydde samtidigt att han vann säsongens första poäng åt sitt lag. Det förtjänar så klart att uppmärksammas.

Nygren. FOTO: ESTER WENNSTRÖM

BACKAR

* Anton Davidsson, Borås

21-åringen som kom in som en sen värvning när Kristianstad nekades elitlicens har levererat ett stabilt backspel och varit involverad även offensivt under säsongens första halva, men kanske inte fått så mycket utdelning i poängprotokollet. När Borås i helgen tog tre nya poäng hemma mot Forshaga kom lite av en ketchupeffekt och Davidsson var med i förspelet till tre av lagets fem mål. Tre assistpoäng in på kontot och kanske börjar utdelningen komma lite retroaktivt.

Davidsson. FOTO: ANDERS GUSTAFSSON

* Anton Schagerberg, Hudiksvall

Den rutinerade backen som värvades från Västerviks hockeyallsvenska trupp inför säsongen har varit stekhet i veckan. Han värmde upp med en fullträff när Sundsvall besegrades på bortaplan (3-1). Det var backens första fullträff för säsongen och en puck som i slutändan även noterades som matchavgörande. När Piteå besegrades (4-3) hemma i Holmen Center under söndagen gick Schagerberg sedan i bräschen med två riktiga klassavslut i nät som hastigt och lustigt skickade hans totala målfacit för säsongen till tre fullträffar.

Schagerberg. FOTO: LARS SUNDIN

FORWARDS

* Oscar Nordin, Troja-Ljungby

Den skicklige anfallaren fick i veckan mest uppmärksamhet för sitt tjusiga mål i matchen mot Alvesta. Publiken som bänkat sig i Växjö Lakers hemmaborg Vida Arena fick se honom lägga upp pucken på bladet och från en position bakom mål svepa in den i krysset. Ett Zorro-mål, Michigan-mål eller vad man nu än vill kalla det (kärt barn har många namn), men faktum är att Nordin är så mycket mer än det där akrobatiknumret. Han är en av Troja-Ljungbys allra mest stabila spelare och skickade in totalt tre puckar i veckan. Två mot Alvesta och en i toppmatchen mot Karlskrona.

TV: SE DRÖMMÅLET HÄR!

Nordin. FOTO: FREDRIK SKOG/BRIGHTPHOTO

* Tobias Oskarsson, Örnsköldsvik

Den unge centern som tog klivet ut i seniorhockeyn från Modos J20 lagom till den här säsongen har varit en frisk fläkt i ett annars ganska mediokert Örnsköldsvik. Han leder lagets interna poängliga med god marginal och i veckan kom dessutom seniorkarriärens första hattrick när han skickade in tre puckar och nästan på egen hand besegrade Clemensnäs (4-2). En spelare väl värd att hålla ett extra öga på när säsongen utvecklar sig.

Oskarsson. FOTO: JÖRGEN BERGKVIST

* Robin Dahse, Halmstad

Det borde genomföras forskning på hur många procent bättre Halmstad Hammers blir av att ha Robin Dahse i laguppställningen. 32-åringen gör sin femte raka säsong i laget och är kväll efter kväll spelaren som bär Hammers på sina axlar. Härföraren som går i bräschen och banar vägen för alla andra att vara bra. Han är en av Hockeyettans allra bästa spelare och sköt den gångna veckan tre nya mål. Det syns inte övertydligt i statistiken, men Dahse var förstås också en av dynamospelarna bakom Halmstad mäktiga vändning hemma mot Karlskrona under fredagen.

Dahse. FOTO: SOFIE ALEXANDRA KITTERØD

OMNÄMNANDE

* Borås succémålvakter

Det fanns befogade frågetecken på förhand. Den forne storstjärnan Konstantin Barulin börjar bli till åren och har haft en minst sagt vikande formkurva de senaste åren och hajptalangen Viggo Andrén nådde inte upp till förväntningarna under sina två år i Tranås. Men så här långt har allt fallit på plats perfekt för Borås den här hösten. Andrén axlade ansvaret perfekt när Barulin återigen blev försenad i säsongsstarten och veteranen har inte gjort annat än storspelat sedan han anslöt. Borås toppar Hockeyettan västra och har två målvakter som ligger kring 95% i räddningsprocent och snittar kring ett insläppt per match med halva serien spelad. Nu kan succén delvis tillskrivas att tränaren Christer Nylund satt en väldigt stark defensiv organisation i laget, men målvaktsparet har gjort precis allt de förväntats leva upp till och lite till så här långt.

Barulin. FOTO: ANDERS GUSTAFSSON

ARKIV: VECKANS LAG SÄSONGEN 24/25

LÄS MER: Veckans lag #38klicka här!

LÄS MER: Veckans lag #39 – klicka här!

LÄS MER: Veckans lag #40 – klicka här!

LÄS MER: Veckans lag #41 – klicka här!

LÄS MER: Veckans lag #42 – klicka här!

LÄS MER: De kom med flest gånger i Veckan lag 23/24

LÄS MER: Experten utser säsongens lag 23/24

Jakten på Allettan-platserna * Så tillsätts de två sista platserna – så rankas lagen mot varandra * Datum och guide för hela säsongen