Information från styrelsen

Styrelsen har haft sitt första möte efter att vi fått beskedet att vår överklagan avslagits och Kristianstad IK degraderas till Hockeytvåan.
Under mötet hade vi fokus främst på följande ärenden:
  • Granskning och analys av den budget som legat till grund för Hockeyettan. Som ett första steg i arbetet med ny budget identifierade vi rejäla kostnadsminskningar på i stort sett samtliga poster i budgeten.
  • Bedömning av möjliga intäkter inför kommande säsong.
  • Beslut rörande uppsägning av anställd personal och avslut med personal under kontrakt.
  • Möjligheterna att så snart som möjligt göra klart med tränare och spelare inför Hockeytvåan. Olika alternativ diskuterades.
  • Eftersom extra årsmötet sköts upp valdes tills vidare Jerker Lindström till vikarierande ordförande. När läget är lämpligt kommer medlemmarna att kallas till extra stämma och då kommer ordförande att väljas.
Vi arbetar nu intensivt med att vidta nödvändiga förändringar som rör organisation och arbetsuppgifter främst med målet att effektivisera arbetet och snarast minska föreningens kostnader. Styrelsen har tagit kontakter och vidtar även andra åtgärder för att snarast möjligt tillsätta tränare och säkra spelare till lagbygget inför säsongen i Hockeytvåan.
Vi har beslutat att ungdomsverksamheten ska fortsätta och genomföras enligt nuvarande plan. Dock ska budgeten för ungdomsverksamheten, med delaktighet från ungdomsledarna, överses och vid behov korrigeras för att fortsättningsvis användas som styrdokument för ungdomsverksamheten.
Fortsättningsvis kommer vår kommunikation att ske främst genom utskick till våra olika mottagargrupper samt genom publicering på hemsidan. Genom sådan kommunikation kan vi direkt nå ut med oförvanskad information till våra mottagare.
Vi återkommer med mer information så snart vi har konkreta beslut och besked att lämna!