Succé på ispremiären!

Det blev en minst sagt lyckad ispremiär när Bois a-lag spelade internmatch under onsdagen. Mellan tre och fyrahundra nyfikna Boisare hade letat sig till Mariehus arena i regnvädret för att börja lära känna Bois upplaga 23/24, och lägger man därtill det hundratal som såg allt via livesändningen så går det nog att beskriva tillställningen som succé!

Bois hade gjort ett fint arrangemang för att göra detta till en bra upplevelse för alla nyfikna som hittade dit. De första dryga 100-talet som kom bjöds på en supporterpryl, och halsdukar, kaffemuggar, skridskohanddukar med mera gick åt i ett nafs. Maskoten Ikaros gick runt och bjöd på godispåsar till alla barn, det fanns två olika tävlingar och såväl souvenirkiosken som korvkiosken höll öppet med god kommers.

Gott om folk och god stämning.

Ikaros bjöd på godispåsar till alla barn.

Supportershopen sålde som smör.

Mycket folk på läktarna trots regnet.

Autografsugna i alla åldrar i spelarbåset efter matchen.

Själva arrangemanget började med lineupen där spelarna presenterades innan själva matchen drog igång. Så här ställde lagen upp:

Anton Blomberg – Lukas Larsson – Joel Thulin

Det var en jämn första period där vita laget kanske skapade lite fler chanser men där Isac Ohlsson stod emot. I den andra perioden så gjorde blåa laget både 1- och 2-0, trots att det vita laget hade minst lika många heta chanser, men Isac Ohlsson växte ut till ett monster. Det visade han också under straffläggningen, fem straffar lades i varje periodpaus, men han gjorde några riktiga rån-räddningar och rädda nio av tio! Det blå laget lyckades överlista Sandberg fyra gånger, bland annat efter en riktigt läcker straff av Oscar Tellström. I periodpauserna bjöds det också på intervjuer med nyförvärven.

I den tredje perioden så fortsatte Isac med den ena storräddningen efter den andra, och 3-0 blev sedan 4-0 i tom kasse sedan vita laget tagit ut målvakten.

Efter matchen så fick alla som ville komma in i spelarbåset och få autografer med spelarna, något många också gjorde. En lyckad avslutning på en härlig uppstart som lovar gott inför säsongen!

Foto och text: Krister Holm