Bois lagkaptener utsedda!

Idag så utsåg Bois tränarteam vilka som blir årets lagkaptener. Och det blev samma trio som det var förra säsongen: Lagkapten Johan Frick, med assisterande kaptenerna Lukas Larsson och Jesper Lindén. Hemsidan ringde upp Frick för att byta några ord. 

Johan Frick, lagkapten för tredje säsongen nu, hur känns det?

Det är självklart jätteroligt att få förtroende ett år till.

Har det blivit en vana nu?

Det kan man inte säga, det är inget man tar för självklart, men det blir tredje säsongen nu så det känns bra.

Mariestad har allt sedan Filip Thörnqvist varit kapten varit kända för att ha en väldigt bra sammanhållning, vilket gjort att spelare stannat. Vad har du gjort för att bibehålla den gemytligheten?

Jag fortsätter bara vara mig själv, sedan lärde man sig givetvis en fel av Filip och Linus och Filip Engqvist med, jag är ju skolad av dem och har tagit med sig lite smågrejer, men det handlar om att alla är sig själva och det räcker långt, det är roligt.

Nu har ni varit på is i två veckor, hur känns det, går det framåt?

Det tycker jag! Idag så syns det att det kommer mer och mer för varje träning, sedan kanske inte det är på topp än, men man märker att det går framåt.

Hur har de nya kommit in i det tycker du?

Jag tycker alla är väldigt bra, både personlighetsmässigt och på isen. Väldigt lätta personer, de bjuder till och hjälper också till att skapa bra stämning de med.

Vad ser du för kvaliteter på isen då?

Mycket, framför allt så har (Joel) Thulin och (Vincent) Reimer visat att de är två offensiva hot, med bra skott och snabbhet. (Johannes) Jämsén är en mer läsande och spelskicklig spelare, han kommer nog kunna sätta upp lite sköna spel. (Andreas) Thelander är stabil och skicklig back, det finns säkert de som kommer tycka han ser orörlig ut, men det är tvärtom, han är väldigt mjuk och fin i skridskoåkningen. Det ser spännande ut!

Nu är det snart (på onsdag) dags för första matchen, hur känns det då?

Det är roligt självklart, i den bästa av världar så hade vi matchat redan förra veckan, det kan vara lite lång tid med två veckor. Men efter två veckor så är det roligt att dra på sig matchuniformen igen.

Nu är det en första träningsmatch, vad kan vi förvänta oss?

Att vi ska komma in i matchtempot, men det kommer inte se ut som på en seriematch sedan. Sedan får det gärna klaffa så bra redan nu, men det är mycket som ska prövas fram och så så det kommer ta lite tid.

Har ni tränat samman formationer?

Vi har haft samma formationer ungefär en vecka, sedan har vi bytt, så det har inte varit något jättehoppande, men vi har rullat runt lite. Så jag har ingen aning hur formationerna kan se ut på onsdag tyvärr.

Hur ser spelet ut denna säsong?

Vi har både lir och krigarmentalitet i oss, sedan kanske det blir lite mer som vi avslutade säsongen, att vi spelar oss igenom banan och inte jagar pucken så mycket. Så det är en stor förändring, men vi har spelare att klara av det och utnyttja det tycker jag.

Föredrar du det spelet?

Det är klart det är roligare att äga puck än att jaga den. Sedan kanske inte jag har den spelstilen, men man får utveckla sig och det är ju roligt, och det är även roligt att spela den typen av hockey.

Av Krister Holm

Foto: Anna Engström