Boisseger i premiären

Det bjöds på massor med mål och fysik men kanske inte lika mycket skönspel i säsongens första match för Bois. Men till slut så stod man ändå som segrare mot Borås med 6-5 efter straffar. Stor segerorganisatör var nyförvärvet Vincent Reimer som stod för tre mål i sin första match i Boiströjan!

Så här ställde Bois upp:

Mv Tobias Sandberg (Oskar Karlstam)

1:a Tobias Aronsson – William Sundberg
Anton Blomberg – Johannes Jämsén – Oscar Tellström

2:a Manne Håkansson – Johan Frick
Andreas Axelsson – Lukas Larsson – Carl-Johan Gustavsson

3:e Andreas Thelander – Simon Svensson
Vincent Reimer – Ludwig Wistén – Joel Thulin

4:e Filip Stenlund och extrafw Alex Fält
Jesper Lindén – Herman Lundin – Simon Niska

Första perioden

Bois fick ett väldigt tidigt powerplay, och powerplay var framgångsrikt denna afton. Redan denna första chans förvaltade man på bästa sätt och det var nyförvärvet Vincent Reimer som presenterade sig direkt. Ett pass ut på kanten där Reimer stod och nöp direkt och 1-0 var ett faktum. Efter det så hade Bois flera riktigt bra lägen, framför allt när tredjekedjan radade upp fina lägen under ett byte. Men så åker Bois i sin tur på en utvisning, och även om Bois spelar utmärkt i boxplay så ger det Borås momentum i matchen. För Bois reder som sagt var ut det numerära underläget, men Borås åker massor med skridskor och på en is som minst sagt såg dålig ut så blev det mycket hoppande puckar och puckar som stannade, vilket gjorde att det var lätt att bli fastcheckad när Borås är så påkopplade och fysiska som de var. Så när 1-1 kommer så är det inte ologiskt. Det är ett handledsskott från blå letar sig hela vägen in förbi en skymd Tobias Sandberg. Bois får reda ut ett nytt boxplay, men i slutet av perioden så kommer ändå 2-1 till Borås, Oscar Håkansson plockar upp en lös puck och ren framför Sandberg så hittar han in lågt på Sandbergs plocksida.

Andra perioden

Borås fortsätter sätta hög press på Bois även i inledningen på den andra perioden. Det är dock inte efter press 3-1-målet kommer, utan efter ett flygande anfall där Bois går bort sig lite och Jakub Kanka får komma loss in mot mål och kan direktstöta passet in mellan benen på Sandberg. Men Bois började mer och mer hitta rätt i sina uppspel, och får med sig ett andra powerplay. Där var man som sagt var vassa och 3-2-reduceringen kommer genom Oscar Tellström som kliver in från kanten och drar en handledare rätt upp i klubbkrysset, stolpe in. Och Bois bättre uppspel ger fler och fler flygande Boisanfall och det är på ett sådant som kvitteringen kommer. Tellström kommer en mot en, passar snett bakåt till en framstormande Johannes Jämsén som blir helt fri och lägger in 3-3, därmed hade också ett andra nyförvärv presenterat sig.

Tredje perioden

Bois skulle dock gå bort sig tidigt i den tredje perioden. Det gav en två mot etta, där passet hittar över till bortre stolpen där Henrik Eriksson kan direktskjuta in 4-3-pucken. Bois lyckades dock kvittera ännu en gång, och ännu en gång var det Vincent Reimer som gjorde mål. Bois spelar bra i anfallszonen, och Ludwig Wistén lyckas komma loss med pucken och hittar med en backhandpassning in framför mål där en framstormande #77 höll sig framme. Men redan i nästa byte så var Bois i underläge igen. Boråsbacken Emil Rangedahl skjuter, men Leo Böris styr vilket ställer Sandberg och pucken letar sig in mellan benen. Efter det börjar Bois att jaga, och när Borås i slutminuterna först drar på sig en utvisning och sedan en till så kan Bois plocka ut målvakten och spela 6 mot 3. Då fick Vincent Reimer göra sitt tredje mål för kvällen, på liknande sätt som sitt 1-0-mål. Pass i sidled och direktskott. Bois har sedan ett skott i undersida ribba genom Anton Blomberg, men matchen går till förlängning.

Sudden och straffar

I sudden får Bois en tidig utvisning, men boxen och Sandberg agerar stabilt och släpper inget mål med en man mindre denna afton, trots många minuter med en man mer. För det var en ganska grinig tillställning med många utvisningsminuter. I spelet 3 mot 3 sedan skapas inte mycket alls, utan det går till straffar.

Bois första straff: Vincent Reimer försöker dra i sidled och lyfta över benskyddet men får inget lyft.

Borås första: Jakub Kanka försöker hålla i och hålla i men Sandberg håller ut benskyddet och stoppar försöket. Skottförsök mellan benen men Sandberg räddar.

Bois andra: Oscar Tellström fintar åt ett håll men går åt andra och lägger in den med en backhand.

Borås andra: Henrik Eriksson hittar plockkrysset.

Bois tredje: Anton Blomberg skjuter, men räddas och går över sargen.

Borås tredje: Leo Böris försöker hitta luckan mellan benen men Sandberg räddar.

Bois fjärde: Ludwig Wistén drar snabbt i sidled och hittar luckan i gubbhöjd.

Borås fjärde: Filip Bratt försöker hitta luckan mellan benen men Sandberg räddar.

Sammanfattning

Det blir med andra ord Boisseger, men det var kanske inget bländande spel. Så brukar det sällan vara en första träningsmatch, och den dåliga isen hjälpte naturligtvis inte till. Spelare att lyfta fram i Bois var kanske framför allt tremålsskytten Vincent Reimer som inte bara gjorde mål utan också var pigg i spelet, samt Oscar Tellström och Ludwig Wistén som både skapade mycket framåt. Nu väntar nio dagars träning igen innan hemmapremiären spelas. Nästa fredag så blir det nämligen derby i Mariehus arena!

Till sist en kommentar från Boismålvakten Tobias Sandberg:

– En typisk första träningsmatch, inte så mycket skönspel, mest kamp och hafs, men ändå skönt med en seger till slut.