Hattrickmålskytten trivs!

Första matchen i Boiströjan och tre mål direkt! Ja snacka om att presentera sig på allra bästa sätt för Vincent Reimer när han igår gjorde tre mål i 6-5-segern borta mot Borås. 21-åringen imponerade också i spelet, med stark skridskoåkningen och genom att läsa spelet på ett riktigt bra sätt. Hemsidan ringde givetvis upp hjälten för att höra om hans känslor efter matchen. 

Vincent Reimer, hattrick-målskytt i premiären i Boiströjan igår mot Borås. Hur känns det?!

– Det känns så klart väldigt roligt, framför allt var det roligt att spela match igen, sedan var det en bonus att trycka dit några med givetvis.

Det var tre snygga mål med, eller hur?

– Jo absolut, jag fick fina assister, så de får jag vara nöjda med.

Vad säger du annars om matchen?

– Det var lite klassisk försäsong. Det började väldigt hafsigt, där det bjuds på mycket. Sedan steppar vi upp i slutet av andra och får igång anfallsspelet och kan trycka fast dem och vända och vinna matchen. Det var skönt att starta med vinst!

Av vad jag såg på sändningen så såg pucken ut att stanna och studsa mycket, var det dålig is?

– Ja de får jag säga, den var väldigt mjuk och vattnig efter periodpauserna, men det blir väl bättre senare i höst, men något toppskick på den var det inte.

Påverkade det spelet?

– Det var samma för båda lagen, men det kanske inte blir lika tjusig hockey, det blir svårare att få till något ordnat spel om pucken studsar mycket. Men det var som sagt var lika för båda lagen.

Vad tycker du ni gör bra?

– Framförallt att vi vänder matchen, vi lägger oss inte ner och dör för att vi hamnar i tvåmålsunderläge, utan alla tänkte framåt och när vi fick ner pucken i anfallszonen fick vi ofta till bra anfallsspel. Det kommer vara vår styrka under säsongen känns det som.

Vad kan bli bättre?

– Att spela lite enklare, sedan var det första matchen, men vi måste bli lite noggrannare över hela banan, få ner pucken djupt och vara noggrannare i besluten på isen.

Om jag förenklar det lite så påstår jag att offensivt såg det bra ut, men defensivt lite svagare, håller du med då?

– Ja lite så, speciellt i första perioden. Jag vet inte, men vi var kanske lite chockade över hur hårt de kom ut. Men kan vi bara bli lite noggrannare bakifrån så ska det bli bra.

Spelar det någon roll med att det blev en seger till slut eller kvittar sånt i träningsmatcher?

– Ja det är alltid skönt åka hem som vinnande lag, det är lite viktigt att få in en vinnande känsla, dessutom är det kul att vinna och jag tror det är viktigt absolut.

Du spelade i kedja med Ludwig Wistén och Joel Thulin, vad tyckte du om den omgivningen?

– Det är två väldigt bra spelare, väldigt enkla att spela med. Man märkte att när de hade pucken var det bara att hitta en fri yta så fick man pucken. Jag tror vi kommer kunna göra bra saker tillsammans om vi får spela ihop i vinter.

Nu har du varit i klubben i drygt tre veckor, du har fått frågan förut, men jag måste ställa den igen då det var ett tag sedan. Hur är dina intryck av klubben så här långt?

– Jättebra! Jag har bara bra intryck av förening och lag, det är kul att vara här och jag har inget negativt att säga.

Hur tycker du det ser ut lagmässigt nu när du fått träna och spela tillsammans med dem?

– Som många andra tycker så har vi ett väldigt intressant lag med många skickliga spelare, kan vi få ihop det så kan det bära till många segrar i vinter. Alla är här för att vinna och det ska bli en väldigt kul säsong.

Du kommer från Krif, skiljer det något spelmässigt för dig, är det något som är annorlunda som du behöver lära dig?

– Inte på rak arm så, men förra året hade vi mycket def-tänk, defensiven först. Och det är klart att det går först här med, men vi har lite mer fria tyglar framåt. Vi har många skickliga forwards som får göra mycket framåt, förut i Krif var det mycket försvarsspel och tänk för oss forwards med, så jag tror det kommer vara annorlunda här, men det är lite tidigt att säga ännu.

Till sist: Har du hittat något smultronställe i staden ännu?

– Jag bor väldigt centralt, så jag har sett centrum och varit i hamnen och käkat. Så jag har bra intryck av staden, det är inte mycket att klaga på.

Av Krister Holm