Tellström inför derbypremiären!

Han vann Bois interna poängliga förra säsongen och gjorde mål redan i första träningsmatchen mot Borås. Nu tar Oscar Tellström nya tag när Bois ikväll spelar sin första hemmamatch för säsongen. Och motståndare är inte vilket lag som helst, utan Bois rivaler Skövde!

Dags för match igen och derby direkt. Hur känns det?

– Det känns sjukt roligt att dra igång och spela matcher igen. Vi har tränat länge nu och det ska bli kul att äntligen få testa på det vi tränat på under match.

Det är Skövde som står som motståndare, ett lag som ni förlorade mot tre av fyra seriematcher förra säsongen. Hur ska ni göra för att vinna denna gång?

– Det är kanske lugnare nu när det bara är träningsmatch. Klart vi ska sätta krav på varandra, men jag tror att det är fler som kan hålla sig lugna och inte ha så mycket på axlarna, och att det kan gynna oss.

Hur har träningen varit?

– Vi har kört på hårt, jag tycker att det har sett bra ut.

Vad har ni hunnit träna på? Anfallsspel, försvarsspel, boxplay/powerplay…?

– Inget powerplay och boxplay än, utan mest försvarsspel och grundspelet.

Och formationer, har ni spikat sånt ännu?

– Det rullar vi på fortfarande, men jag gissar att vi spelar som vi tränade igår.

Hur ser skadeläget ut, André Astley, Hugo Pettersson och Joel Thulin ryktas missa, är det några fler som inte kommer till spel?

– Inte vad jag vet, det är de tre som missar och Joel Thulin var det inget större med så det är ingen fara.

Vad kommer bli viktigt för er ikväll?

– Som jag var inne på, att vi släpper ner axlarna och vågar spela. Det är bara andra träningsmatchen, men vi ska våga spela och ha kul där ute.

Ni har hunnit spela en träningsmatch, seger efter straffar mot Borås med 6-5. Vad har du att säga om matchen?

– Det ser ut som en förstamatch brukar göra. Det blir lite svajig hockey, mycket fram och tillbaka, mycket mål. En riktig träningsmatch. Det är mest kul att få spela match igen, jag tror på bättre match i sin helhet idag.

Skövde har spelat tre matcher redan, spelar sånt någon roll?

– Ja de kanske är lite mer inne i matchtempot men det ska inte påverka oss.

Du var med förra säsongen, vad är Skövdes styrkor?

– De har ett nästan ett helt nytt lag, men förra säsongen var de starka på kontringar, får se hur de är i år med nya laget.

Till sist: Vad vill du få personligen få ut av matchen?

– Träningsmatch har jag inte lika höga krav på mig även om jag alltid vill leverera, men vi vill visa att vi ska vinna och komma in i vinnande mode. Vi vann mot Borås och vill vinna idag med.