Wistén matchvinnare mot Lindlöven

Bois har en härlig uppsättning med potentiella matchvinnare i laget. I första matchen var det Oscar Tellström som klev fram och gjorde alla fem målen, i matchen mot Dalen så var det Boismålvakten Tobias Sandberg som fick rubrikerna efter strålande spel och hållen nolla. I dagens match var det åter igen en ny matchvinnare, då Ludwig Wistén gjorde två av målen och passade fram till det tredje när Lindlöven besegrades med 3-1 (0-0,1-0,2-1). Undrar vad det blir för ny som kliver fram nästa match?

Chansfattig förstaperiod

Matchen inleddes rätt hafsigt, i den första perioden så präglades matchen av en stängd mittzon där båda lagen effektivt fick stopp på det andra lagets anfallsförsök. Det gav en hafsig matchbild med få riktigt bra anfall och ännu färre målchanser. Bois hade två värda att nämna, dels när Joel Thulin fick skjuta på en retur från nära håll, men Jonathan Frykholm räddade, dels när Oscar Tellström kom helt fri men, men han sköt utanför. Lindlöven hade en halvchans där en Lindlövenspelare bröt in från kanten men Isac Ohlsson, som fick stå trots Sandbergs stormatch senast, hade inga problem att avvärja.

Bois tar ledningen

I den andra perioden så öppnade det ändå upp sig lite mer, och det var framför allt Bois som lyckades ta sig mer samlat genom mittzonen och på så sätt etablera anfall. De blev båda talrikare och längre och framför allt andrakedjan med Joel Thulin, Johannes Jämsén och Vincent Reimer hade några vassa lägen. Utdelningen skulle dock inte komma efter ett etablerat anfall, utan efter en spelvändning. Bois får spela boxplay, men Jesper Lindén stjäl pucken på egen blå och spelar fram en helt fri Ludwig Wistén som mycket läcker håller i och håller i innan han lägger en lyftning i första hörnet. Även Lindlöven hade några anfall, även om de inte var lika talrika och långa. Men efter en fin passning så får Filip Halvordsson ett bra skottläge mitt i slottet men Isac Ohlsson räddar, och även Knut Köhler har ett läge men kommer nära så Isac kan avvärja även detta.

Mer öppen tredje

Den tredje hann inte mer än en dryg in innan Lindlöven skulle kvittera. Tobias Sjökvist kommer först ner på ett nerlägg och lägger den direkt in framför mål där Olle Hilmersson kommer framstörtande och kan direktstöta in kvitteringen. Men det skulle inte ta mer än två minuter innan Bois kvitterade. Bois får chans att spela powerplay och då kan Oscar Tellström skjuta ett skott som ser ut att gå igenom en täckande Lindlövenback och in bakom en chanslös Frykholm. Efter det har Bois två frilägen som man missar (Carl-Johan Gustavsson och Oscar Tellström) innan Lindlöven gör en sista desperat kraftansamling och skapar sina två enda riktigt vassa målchanser i tät följd. För först skjuter de ett skott som styrs i ribban, innan returen skjuts mot det öppna målet. Men då slänger sig Isac Ohlsson och lyckas mirakelrädda pucken med klubban.

Med halvminuten kvar så plockar Lindlöven sin målvakt, men Bois kan vinna pucken och Ludwig Wistén lyckas trots att han är hårt ansatt flera gånger ta sig över halva planen och skjuta in matchavgörande 3-1 med blott 17 sekunder kvar.

Summering

En match som inleddes darrigt tack vare två försvarsstarka lag, men ju längre matchen led desto öppnare blev det och till slut så blev det ändå en underhållande match. Bois seger måste sägas vara rättvist, man vann skotten med 37-28 och hade de vassaste chanserna, även om Lindlöven spelade stabilt i alla tre zoner.

Andrakedjan ligger bakom mycket i de första två perioderna, i den sista var det ändå den första som klev fram, och det var även den som låg bakom alla tre mål. I övrigt gör Andreas Thelander återigen en riktigt bra insats, och Isac Ohlsson hade en ruskigt svår match där han stod overksam långa stunder men ändå gjorde det bra på de lägen som med glesa mellanrum uppstod.

Nu väntar en riktigt spännande match på onsdag, då Bois beger sig till Skövde för att spela ett hett derby. Där har man stor revansch att utkräva efter den mediokra insatsen under försäsongen.