Simon Eriksson målskytt i andra matchen efter återkomsten!

Han var nära redan i comebacken att göra mål, men i sin andra match mot så gjorde han lagets och sitt första mål när han gjorde det otroligt viktiga 1-1-målet med bara drygt sex minuter kvar. Det var starten på magiska minuter där Bois vände ett 1-0-underläge till 4-1-seger mot ett formstarkt Forshaga. Hemsidan ringde upp Simon för att höra om hans första tid tillbaka i klubben och hans syn på matchen. 

Nu har du varit tillbaka en dryg vecka, hur var det att vara tillbaka i Boiströjan?

– Det var jättekul att vara tillbaka och jag känner att jag börjar komma in i det mer och mer.

Och så fick du göra ett väldigt viktigt mål redan i andra matchen, mot Forshaga!

– Ja det var det ju, det var bara sex minuter kvar så det var skönt att få in kvitteringen, sedan kom det några mer också, så det blev skön seger.

Vad säger du annars om matchen?

– Den var som det brukar vara där uppe. De är ganska skickliga, så det är svårt att riktigt få stäm i spelet, de gör det svårt för oss. Men vi hittar en väg att vinna och få in pucken till slut, det var kanske ingen superinsats men…

Jag upplevde at ni gick betydligt rakare efter powerpbreaket, la mycket puckar mot mål och hade trafik framför, var det något ni pratat om?

– Ja vi sa det i slutet att backarna skulle lägga på kassen och spela rakare, vi skulle spela mer desperat och då trillade puckarna in med.

Ja ett sånt spel passar dig rätt bra, att stå framför mål!

– Ja det är där jag brukar göra en del mål, så där trivs jag.

Hur var det att komma tillbaka, var det som förr?

– Ja det kändes knappt som man varit ifrån laget, visst var det en hel del nya ansikten, men stommen var kvar. Det är sig likt.

Det var en go känsla?

– Ja det var kul att se gamla ansikten, de har välkomnat mig bra.

Du har fått rätt begränsad istid denna säsong i Nybro, hur har det varit att spela hela matcher igen?

– Mot Mjölby var det jäkligt jobbigt, man kommer snabbt ur form när man inte spelat, men mot Forshaga kändes det bättre med en veckas träning, då var det inget jag tänkte på. Men de är lite så med matchtiming med, man tappar det snabbt.

Du spelar tillsammans med Anton Blomberg och Lukas Larsson, hur tycker du det fungerat?

– Det har funkat helt ok, spelmässigt kan vi bättre än vad vi gjort, men vi har gjort lite kassar, så det får vi vara nöjda med.

Ni är alla tre rätt fysiska spelare, har ni fått instruktioner att vara jobbiga?

– Det är inget vi pratat om, men alla vet hur vi spelar och vad vi är bra på, så det kommer säkert visa sig längre fram. Vi kanske får tydligare direktiv ju tuffare matcher som kommer.

Till sist: Ni har nio segrar på tio matcher, vad gör att ni är så bra just nu?

– Framför allt är det att vi producerar framåt, målskyttet fungerar, då ger man sig en bra chans att vinna matcher. Men jag har inte sett så många matcher tidigare så jag kan göra en analys över hela säsongen så, men det är målskyttet och att alla jobbar hårt och inte svävar iväg som är nyckeln skulle jag säga. Alla jobbar jäkligt hårt.

Av: Krister Holm

Foto: Anna Engström