Bois körde över Dalen till slut

I en riktigt fartfylld, känslofylld, fysisk och allmänt bra hockeymatch så kunde Bois idag till slut ta en riktigt komfortabel 6-1-seger (1-0,2-1,3-0) mot allettanlaget Dalen. Bois hade genomgående bra fart och man var inte blyga för att ta sig in på mål, vilket gjorde att Dalen till slut inte orkade stå emot längre.

Den första perioden var annars den mest jämna spelmässigt, det bjöds visserligen på virvlande skridskoåkning, men det syntes samtidigt att det var ett tag sedan lagen spelade match, för det var kanske si och så med puckhanteringen till och från. Det gjorde att det stundtals blev rätt hafsigt spel, men ibland så hittade man rätt och då blev det också farligt. Det var just vid ett sådant tillfälle som Jesper Lindén kunde göra 1-0 efter 6½ minuts spel. Det är i spel 4 mot 4 som förstakedjan etablerar anfallsspel och Ludwig Wistén hittar in mitt i slottet där Jesper direktskjuter in ledningspucken i gubbhörnet. Det var periodens enda mål i en rätt jämn historia annars, där Dalen också hade bra fart och satte hög press på Bois backar, vilket gjorde att de stundtals kunde vinna puck och etablera anfallsspel. Tobias Sandberg agerade dock lugnt och tryggt, och avvärjde dessutom något halvfriläge.

I den andra perioden så fick Bois bättre kontroll på passen och då kunde man också få fina fartfyllda anfall och stundtals få rätt bra snurr nere i Dalenzonen. Bois satte också effektivare högre press på Dalen vilket gjorde att man fler puckar djupt. Det var också efter en erövrad puck på offensiv blå så Carl-Johan Svensson kan trampa in till höger i zonen, innan han la upp den på Simon Svensson som kom i tredjevåg och tar några skär in innan han krutar in ett slagskott i krysset. Creddas ska också Lukas Larsson som åkte förbi och skymde precis framför Oskar Blomgren i Dalenkassen.

Dalen hade annars inte alls lika många och långa anfall i den andra perioden som i den första. Men när de får spela powerplay så kan de i alla fall etablera anfallsspel, och bara sekunderna efter Bois blev fulltaliga så kunde de också reducera. Det är Hampus Pettersson som är sist på pucken, efter att ett missat skott ställt Sandberg helt samtidigt som Hampus fick helt öppet mål på.

Bois höjde då tempot ytterligare, och man har flera riktigt bra lägen att utöka sin ledning innan till slut Oscar Tellström gör det efter 17 minuters spel i den andra perioden. Efter ett långt anfall där han hade flera lägen att göra mål så kan han kliva in i slottet och sätta ett dragskott till vänster om Blomgren.

Den tredje perioden kom annars att präglas av griniga Dalenspelare som åkte omkring och var odisciplinerade. Det gjorde att Bois fick en hel del speltid i powerplay, och man skulle också utöka sin ledning under en avvaktande utvisning. Jesper Lindén åker på ett nackswing av en Dalenspelare vid sidan av spelet, men innan Bois hinner plocka in någon extraspelare ens så har Ludwig Wistén gjort ett riktigt snyggt mål. Han driver in i zonen, drar sin back innan han knästående drar upp den i plockkrysset. Dalenspelaren åker på matchstraff vilket gör att Bois efter 4-1-målet får spela fem minuters powerplay. Under dessa minuter passar Bois på att göra två mål. Först krutar Anton Blomberg, som gjorde en klart godkänd match som back, in 5-1 från tekningscirkeln till vänster, och vid 6-1 är det Tobias Aronsson som drar in en handledare från blå, denna gång var det Simon Eriksson som skymde all sikt för Blomberg. Efter det så var det Bois för hela slanten, men något mer mål blev det inte, utan slutsiffrorna skrevs till 6-1.

En riktigt bra insats från Bois sida, där man hade farten, inställningen men även tålamodet för att till slut köra över Dalen. De höll huvudet kallt när Dalen tappade sina huvuden, och bjöd på riktigt fin ishockey. Ludwig Wistén gjorde ett snyggt mål plus tre assist, men det var väldigt många som var bra idag. Nu hoppas man att laget kan behålla farten och inställningen till på söndag, då en svår bortamatch väntar när Bois ska ta sig an Lindlöven.