Bois nollade Borlänge

Bois satte gasen i botten direkt och vann skotten i den första perioden med hela 16-3 och målen med 2-0, och sedan var det egentligen inget snack. Bois tog till slut en komfortabel 4-0-seger mot Borlänge efter periodsiffrorna 0-2,0-0,0-2.

Bois saknade idag ett helt gäng med spelare, men det öppnade bland annat upp för att vi fick se Alex Fält spela i en andrakedja och Hugo Pettersson i en tredjekedja i hans första match för säsongen efter sin långa konvalescenstid för hjärtmuskelinflammation. Även juniorbacken Erik Dahlin fick dressa och även göra något byte i den tredje perioden.

Bois var på tå redan från start och den första perioden var egentligen ett enda långt Boisanfall. Man hade stundtals riktigt bra snurr i anfallszonen men det skulle ändå dröja en halv period innan det första målet kom. Det är i spel 5 mot 4 som Vincent Reimer kan trycka in en retur sedan man haft bra tryck och trafik in på mål. Och bara en dryg minut senare så kommer också 0-2, denna gång spel med lika antal spelare men det var ett ruskigt snyggt mål. Pucken gick som på ett pärlband från Tellström till Wistén till Lindén som kan åka in med pucken in i tom kasse. Bois har ytterligare lägen att utöka ledningen, men inlånade Borlängemålvakten Gustaf Albihn gjorde en bra match och höll undan.

Den andra perioden var spelmässigt den svagaste, där inledde Bois visserligen starkt första fem minuterna, men sedan jämnade spelet ut sig och det var mest ställningskrig ute på isen och få klara målchanser.

I den tredje perioden så steppade Bois upp igen, och hade många fina anfall. Man skulle också komma att utöka ledningen efter ett nytt powerplaymål, och även detta var riktigt fint. Johannes Jämsén passar från toppen tekningscirkeln ner pucken till Ludwig Wistén nere vid förlängd mållinje och han direktpassar rätt in i slottet där André Astley Rydberg nyper till direkt rätt upp i klubbkrysset. Bois fortsätter ha bra snurr fram tills det är 7-8 minuter kvar då man tappar lite fokus. Det släpper in Borlänge till lite chanser, men då kliver Tobias Sandberg fram och gör ett par fina parader. Med drygt två minuter kvar så åker Bois på en utvisning och då chansar Borlänge med att även plocka ut målvakten. Det tar dock bara fem sekunder innan Jesper Lindén kan lägga in en långpuck i den öppna kassen och spika slutresultatet till 0-4.

En i stora delar stabil insats för Bois del, det märktes att man ansträngde sig för att hålla fokus med korta byten och noggrannhet i hemgångarna. Comebackande Hugo Pettersson gjorde en riktigt bra förstaperiod, men mattades av naturligt själ lite senare delen av matchen. Annars var Ludwig Wistén stark med 3 assist, Lindén gjorde två mål och Tobias Sandberg höll nollan i en för honom svår match där han långa stunder fick stå overksam.

Nu väntar serieepilogen på söndag då Mjölby kommer på besök till Mariehus arena. Blir det en ny seger då?