Sportchefen kommenterar att Johannes får lämna

Idag stod det klart att centern Johannes Jämsén får lämna Mariestad Bois. I en intervju så ger nu Bois sportchef Carl Johansson sin syn på varför han tog beslutet att säga upp kontraktet och hur han tänker med eventuell ersättare. 

Idag blev det klart att Johannes Jämsén fick lämna, hur gick tankarna där?

– Jag har känt att Johannes är en spelare för en första- eller andralina och där har jag inte fått ut det jag hoppats av honom.

Är det offensivt eller defensivt du hade hoppats få ut mer av honom?

– Jag visste att hans styrkor ligger offensivt, så det var tanken att han skulle kunna blomstra där och ta den rollen, men han har inte fått ut det riktigt och då går det inte placera ner honom till en mer defensiv kedja känner jag.

Var ni överens om att bryta avtalet?

– Det var jag som ville bryta hans avtal, sedan var det inte mer med det. Det var givetvis inget roligt samtal att ta med en ung, trevlig och härlig kille det ska jag erkänna. Han var besviken givetvis, och hade önskat få ut mer, han var med på att han inte fått ut sitt max.

Sedan gick det inte lång tid innan Lindlöven gick ut med att han var klar för dem. Innebär det att ni kommer undan lönekostnaden som återstod?

– Jag vill inte gå in på detaljer va`d gäller kontrakt, men jag är nöjd med hur alla parter hanterat det här.

Nu frågan alla ställer sig direkt: Ska det in en ersättare?

– Nu har visserligen André (Astley Rydberg) och Hugo (Pettersson) kommit tillbaka, men det visste jag ju att de skulle och hade ändå sajnat Johannes, så det är klart jag letar efter vad som finns på marknaden och håller ögon och öron öppna, absolut.

Och då är det rollen, en topp 2-center, du är ute efter?

– Ja så är det absolut.

Är det fortfarande aktuellt med en back till in, du pratade om det tidigare?

– Ja jag har öron och ögon öppna, vi har en klar bild av vad det är för profil vi vill ha in och dyker det upp någon med den profilen så får vi se var vi landar.

Det låter som att du är ganska aktiv i jakten på spelarförstärkningar!

– Ja jag hör mig för absolut. Men jag tänker ha is i magen och avvakta rätt namn innan jag agerar.

Av Krister Holm